Καπραβέλος: Να γίνει χωρίς θεατές η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου - «Βράζουν» οι νομοί γύρω από τη Θεσσαλονίκη

Καπραβέλος: Να γίνει χωρίς θεατές η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου - «Βράζουν» οι νομοί γύρω από τη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Την ανησυχία του για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας εξέφρασε ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «βράζουν όλοι οι νομοί γύρω από τη Θεσσαλονίκη».

«Δεν έχουμε τελειώσει δυστυχώς. Έρχονται νέα δεδομένα. Άλλαξε ο καιρός, έπεσε η θερμοκρασία, υπάρχει χαμηλή συμμόρφωση στα μέτρα, το ποσοστό των εμβολιασμών είναι χαμηλό, η ανοσία έχει εξασθενήσει και έχουμε έξαρση της πανδημίας την οποία βλέπω εδώ και αρκετό διάστημα που έχει γίνει αφόρητη στο σύστημα υγείας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega. 

Στη συνέχεια ενδεικτικά παρέθεσε ότι «στο νοσοκομείο Παπανικολάου στους 100 ασθενείς οι 30 είναι διασωληνωμένοι [...] Ποτέ δεν το είχαμε αυτό. Είναι πολύ πιο βαριά οι ασθενείς που έρχονται».

«Η επιδείνωση στους ασθενείς είναι ραγδαία και αιφνιδιαστική, επειδή προσβάλει τον πνεύμονα» πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφερόμενος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και τους εορτασμούς στη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι «με σεβασμό στους συμπολίτες μου [...]  το να δημιουργήσουμε εστίες υπερμετάδοσης είναι εγκληματικό. Οι δυνατότητες του συστήματος υγείας είναι πεπερασμένες, δεν αντέχει άλλο. Άρα πρέπει να ελεγχθεί η πανδημία στην κοινότητα».

«Να μη γίνει [η παρέλαση] πόλος έλξης και συνωστισμού, να γίνει χωρίς θεατές. Βράζουν όλοι οι νομοί γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Μη το υποτιμάτε. Το ζήσαμε πέρσυ και είναι μεγάλο το ποσοστό ανεμβολίαστων στη Βόρεια Ελλάδα» είπε.

Αναφερόμενος στα χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού εκτίμησε ότι η παραπληροφόρηση παίζει σημαντικό ρόλο και ότι «υπάρχει αμφισβήτηση». 

«Αυτή τη στιγμή είμαστε ανήσυχοι γιατί ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών κινδυνεύει. Κανένα σύστημα υγείας μετά από 1,5 χρόνο δεν μπορεί ακόμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία των ανεμβολίαστων και αυτών που δε συμμορφώνονται».

Καταληκτικά, μίλησε και για τη γρίπη σημειώνοντας ότι η πίεση θα είναι «πιο αφόρητη» στο σύστημα αν προστεθεί και αυτός ο παράγοντας.

«Στην Αγγλία που εμφανίστηκε και μάλιστα στα μικρά παιδιά, η γρίπη είναι πιο βαριά γιατί εξασθένησε η ανοσία μας. Έχουμε τώρα δύο χρόνια που έχουμε υποτιμήσει τη γρίπη και η πίεση θα είναι πιο αφόρητη τον χειμώνα αν προστεθεί και η γρίπη» σημείωσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ