Καπραβέλος: Αφόρητη πίεση στα νοσοκομεία – Γιατρός έχασε τις αισθήσεις της από την κούραση

Καπραβέλος: Αφόρητη πίεση στα νοσοκομεία – Γιατρός έχασε τις αισθήσεις της από την κούραση Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Αφόρητη χαρακτήρισε την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, λόγω περιστατικών covid-19, ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, καταγγέλλοντας ότι η εξουθένωση του προσωπικού είναι τεράστια.

Μάλιστα, περιγράφοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί, έκανε γνωστό πως μία γιατρός, χειρουργός στην ειδικότητα, έχασε τις αισθήσεις της στο νοσοκομείο έπειτα από πολλές ώρες εργασίας.

«Δεν είμαστε καλά. Μέχρι πριν από λίγο είχαμε 50 εισαγωγές. Έχουν γεμίσει όλες οι απλές κλίνες στο νοσοκομείο μας. Μεγάλη προσέλευση, πολύ μεγάλη διασπορά» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Open.

«Μία συνάδελφός μου έχασε τις αισθήσεις της και χρειάστηκε να την μεταφέρουμε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για πρώτες βοήθειες. Μεγάλη η εξουθένωση του προσωπικού και έξω από τα όρια. Όχι στα όρια», σημείωσε.

Παράλληλα, κατήγγειλε πως δεν υπάρχει πολύ προσωπικό, λέγοντας πως η χειρουργός που έχασε τις αισθήσεις της κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε Τμήμα που δεν είναι του γνωστικού της αντικειμένου «και παρ' όλα αυτά το έκανε με αυταπάρνηση όπως κι' άλλοι συνάδελφοί της».
 

Την ίδια στιγμή, εξέφρασε τη μεγάλη, όπως χαρακτηριστικά είπε, απογοήτευση των υγειονομικών «που δεν βρίσκεται ένα κονδύλιο γι' αυτούς τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Όχι μόνο για μας τους γιατρούς αλλά κυρίως για τους νοσηλευτές».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εισαγγελέας στη δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ζητά ενοχή των κατηγορουμένων - Μιλά για «σκηνικό λιντσαρίσματος»

Ελλάδα / Εισαγγελέας στη δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ζητά ενοχή των κατηγορουμένων - Μιλά για «σκηνικό λιντσαρίσματος»

Να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησε ο εισαγγελέας - «Οι ισχυρισμοί τους ότι ήταν σε άμυνα δεν ευσταθούν γιατί εκείνοι ήταν έξω από το κατάστημα με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο»
NEWSROOM
Ηράκλειο: Αθωώθηκε ο 35χρονος που μαχαίρωσε 14 φορές την αρραβωνιαστικιά του

Ελλάδα / Ηράκλειο: Αθωώθηκε ο 35χρονος που μαχαίρωσε 14 φορές την αρραβωνιαστικιά του

Τον Ιούνιο του 2023, ο 35χρονος, άνευ λόγου επιτέθηκε με μαχαίρι στην 30χρονη αρραβωνιαστικιά του στο Ηράκλειο, η οποία δέχτηκε 14 μαχαιριές και χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να εισαχθεί στη ΜΕΘ
NEWSROOM