ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Κακοποίηση ζώων: Πάνω από 1.200 καταγγελίες μέσα σε 40 ημέρες- 53 συλλήψεις

Καποποίηση ζώων: Πάνω από 1.200 καταγγελίες μέσα σε 40 ημέρες- 53 συλλήψεις Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Σε 1.241 καταγγελίες για κακοποίηση ζώων έχει ανταποκριθεί η Ελληνική Αστυνομία από τις αρχές Ιουλίου 2023 έως και το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023, ενώ έχουν σχηματισθεί 245 ποινικές δικογραφίες και έχουν συλληφθεί 53 άτομα. 

Ακόμη, όσον αφορά την κακοποίηση ζώων, έχουν επιβληθεί διοικητικά πρόστιμα σε 282 περιπτώσεις, με το ύψος των προστίμων να ανέρχεται στο ποσό των 964.400 ευρώ.

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, η ΕΛΑΣ «δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πιστή τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, θέτοντας ως στόχο την εξάλειψη περιστατικών κακοποίησης και βασανισμού τους».

Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό «10410» για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων, ενώ στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) υφίστανται χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για την προστασία των ζώων συντροφιάς στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο: https://www.astynomia.gr/odigos-tou-politi/chrisimes-symvoules/symvoules-gia-tin-prostasia-ton-zoon-syntrofias/.


 

Ελλάδα
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ