Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Τριήμερο με βροχές, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια στα χαμηλά

Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Τριήμερο με βροχές, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια στα χαμηλά Facebook Twitter
0

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προειδοποιεί για πολύ ψυχρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης, που φέρνει η κακοκαιρία «Ζηνοβία» στη χώρα μας, από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το meteo, η θερμοκρασία θα πέσει πολύ και η κακοκαιρία από το Σάββατο 28/12 έως και τη Δευτέρα 30/12 θα έχει «αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά». Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πορεία των ψυχρών αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη και τη χώρα μας, από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης έως και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας.

 

Χιόνια και σε χαμηλό υψόμετρο

Η κακοκαιρία Ζηνοβία θα εντοπίζεται κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου εκτός από τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις οι οποίες θα επηρεάσουν κατά τόπους και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.


Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα ύψη βροχής και τις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, θα δοθούν τις επόμενες ημέρες.

Με πληροφορίες από meteo.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM