Αρκετά είναι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, που έχει δημιουργήσει η επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» σε διάφορες περιοχές της χώρας.

 

Από τα βόρεια προάστεια της Αττικής, την Εύβοια και τις Σποράδες ως τα χωριά της Καρδίτσας, Θήβας, Άρτας, Πηλίου, Ιωαννίνων και Καρπενησίου, τα προβλήματα είναι αρκετά.

 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ τα προβλήματα εντοπίζονται στις εξής περιοχές:

 

-Στην Αττική σε ορισμένα τμήματα στις περιοχές Βαρυμπόμπη, Ασπρόπυργος, Αυλώνα, Μαλακάσα, Διόνυσος, Δροσιά, Αγ.Στέφανος, 'Ανοιξη, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Εκάλη, Πικέρμι, Ροδόπολη και Σταμάτα.

 

Οι βλάβες προκύπτουν κυρίως από την πτώση μεγάλου αριθμού δέντρων στο Δίκτυο, ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εργολάβων, βρίσκονται σε συνεχή κινητοποίηση για την όσο το δυνατόν αμεσότερη αποκατάσταση των ζημιών.

 

-Στη Βόρεια Εύβοια παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας και τα παραλιακά χωριά της Λίμνης και του Μαντουδίου.

 

- Στη Χαλκίδα τα χωριά Βαθύ και Δροσιά και τα χωριά της κεντρικής Εύβοιας προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και στην Κάρυστο το Κάβο Ντόρο, ενώ υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες τοπικές βλάβες και στην Αταλάντη.

 

-Στα χωριά του Πηλίου Κατηγιώργης, Λυρή, Μουρτιάς και Κατηχώρι

 

- Στα χωριά 'Άγιος Δημήτριος και Γαβρίνα στο Καρπενήσι

 

-Στα χωριά της Θήβας, Άγιος Βασίλειος και Καλαμάκι

 

-Σε οικισμούς της Αργιθέας στην Καρδίτσα

 

-Σε λίγα χωριά του Ανατολικού και κεντρικού Ζαγορίου, σε δύο χωριά του δήμου Πωγωνίου, σε τμήμα του δήμου Τζουμέρκων καθώς και στον Μεσόπυργο Άρτας.

 

Στην Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης και στα νησιά, δεν έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης.

 

Σχετικά με την ηλεκτροδότηση των Σποράδων, που μαίνεται ήδη για περίπου 17 ώρες, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζουν τους χειρισμούς και τις προσπάθειες προσέγγισης στα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων.

 

 

 

 

Με πληροφορίες του ΑΠΕ