Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα και την Τρίτη

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα και την Τρίτη Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου MOTIONTEAM
0

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στην Αττική, λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η κακοκαιρίας «Ελπίς»

Ο Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε την απόφαση της περιφέρειας Αττικής για διακοπή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων το επόμενο διήμερο. 

«Αποφασίζουμε τη διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική το επόμενο διήμερο Δευτέρα και Τρίτη (24 & 25 Ιανουαρίου)», έγραψε σε ανάρτηση στα social media ο περιφερειάρχης Αττικής. 

«Η περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και αφού αξιολογήσει την κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το δια ζώσης κλείσιμο των σχολείων και την Τετάρτη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε. 

Τηλεκπαίδευση όπου κλείσουν τα σχολεία 

Υπενθυμίζεται πως ήδη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έχει δηλώσει πως όπου κριθεί απαραίτητη η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων, τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση. 

«Εάν κάπου χρειάζεται να ανασταλεί η λειτουργία ενός σχολείου, προβλέπεται τηλεκπαίδευση», δήλωσε η υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1. Αυτό, σημείωσε, γίνεται ήδη για παράδειγμα στη Φλώρινα, όπου υπάρχουν συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Ακολούθησε ανακοίνωση από το γραφείο του γ.γ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αλέξανδρου Κόπτση, ο οποίος επεσήμανε ότι προβλέπεται τηλεκπαίδευση κατά τις πρωινές ώρες. 

«Σε περιπτώσεις που η τοπική αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση», δήλωσε. 

Η τηλεκπαίδευση, συμπλήρωσε, αποτελεί «πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί διά ζώσης». 

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία 

Πέρα από την Αττική, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε πολλές ακόμη περιοχές της χώρας, με απόφαση των δήμων. Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες τη Δευτέρα και την Τρίτη σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί στον δήμο Πατρέων και σε όλη την περιφερειακή ενότητα Ηλείας.

Αύριο, κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία στις περιφερειακές ενότητες Κορινθίας και Αργολίδας, ενώ στην Αρκαδία δεν θα ανοίξουν στους δήμους Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και Βόρειας Κυνουρίας. Στη Λακωνία, κλειστά θα είναι τα σχολεία στον δήμο Σπάρτης. 

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στα νησιά των Δωδεκανήσων, τη Δευτέρα και την Τρίτη. Το ερχόμενο διήμερο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία ούτε στην περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Κλειστοί θα μείνουν και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου Χανίων.

 

Στην Εύβοια, κλειστά θα είναι αύριο και την Τρίτη τα σχολεία στους δήμους Καρύστου, Ερέτριας, Κύμης-Αλιβερίου, Λίμνης- Μαντουδίου - Αγίας Άννας και Χαλκιδέων σύμφωνα με τις οποίες θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αύριο Δευτέρα και την Τρίτη. Επίσης, στο δήμο Χαλκίδας ανεστάλη η λειτουργία των παιδικών σταθμών.

 

Στη Φθιώτιδα επίσης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ ανεστάλη η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Λαμιέων. Όσο για τη Βοιωτία, ήδη έχει ανακοινωθεί το κλείσιμο των σχολείων στη Λιβαδειά και στους δήμους Αλιάρτου- Θεσπιέων και Διστόμου- Αράχωβας.

 

Ομοίως, με απόφαση των δημάρχων κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία στους δήμους Λήμνου, Δυτικής Λέσβου, Χίου και στους δύο δήμους της Σάμου, όπου τα σχολεία θα είναι κλειστά και την Τρίτη. 

Επίσης, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν ανακοινωθεί ανάλογες αποφάσεις στις εξής περιοχές:

Δήμος Κιλκίς

Τη Δευτέρα όλες οι σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια) καθώς και οι εκπαιδευτικές δομές ειδικής εκπαίδευσης (Ειδικό Σχολείο Κιλκίς, Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο, Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης) θα μείνουν κλειστές.

Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και οι δομές προσχολικής αγωγής της ΚΔΕΚ.

Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου αποφάσισε ότι δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων τη Δευτέρα. H κατάσταση θα επανεκτιμηθεί αύριο. 

Δήμος Ρεθύμνης

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Δήμος Αμοργού

Κλειστές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες του νησιού την Δευτέρα 24/1 και την Τρίτη 25/1.

Δήμος Φλώρινας

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ Δήμου Φλώρινας, καθώς και τα ΚΔΑΠμΕΑ και ΚΔΑΠ Φλαμπούρου, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 θα παραμείνουν κλειστά.

Δήμος Γρεβενών

Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 μία ώρα αργότερα.

Δήμος Τήνου

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

Δήμος Νάξου

Κλείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Δήμος Ανωγείων

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24/1/2022 μέχρι νεότερης ανακοίνωσης από το Δήμο.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ