Κακοκαιρία Barbara: Τέταρτη ημέρα με κλειστά σχολεία- Τι ισχύει για Αττική

Τέταρτη ημέρα με κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Barbara Facebook Twitter
0

Το κύμα της κακοκαιρίας Barbara που πλήττει αρκετές περιοχές της Ελλάδας έχει ως αποτέλεσμα να παραμείνουν για τέταρτη, κατά σειρά, ημέρα κλειστά τα σχολεία.

Ανοιχτά αύριο Πέμπτη στην πλειονότητα τους τα σχολεία στην Αττική

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε περιοχές που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα από την κακοκαιρία, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη μετά από νεότερη διαβούλευση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με στελέχη της Περιφέρειας, τους δημάρχους και τους μετεωρολόγους Κ. Λαγουβάρδο και Θ. Καλύβα.

Επιπλέον, σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής του Βόρειου Τομέα, της Δυτικής, κ.ά., μετά τις εκτιμήσεις των δημάρχων και λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, συμφωνήθηκε οι εκπαιδευτικοί να είναι κανονικά στα σχολεία και η προσέλευση των μαθητών να είναι μέχρι τις 9 το πρωί.

Η απόφαση ελήφθη μετά και από σχετική εισήγηση του περιφερειάρχη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς.

Στο πλαίσιο αυτό ο περιφερειάρχης απευθύνει έκκληση προς τους διευθυντές των σχολείων, να έχουν μεριμνήσει για την έγκαιρη θέρμανση των σχολικών αιθουσών.

Για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και τις ώρες προσέλευσης, θα προβούν σε ανακοινώσεις οι δήμοι οι οποίοι είναι και αρμόδιοι.

Τα δημόσια και ιδιωτικά υπερτοπικά σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, μουσικά, καλλιτεχνικά, πειραματικά, εσπερινά, ειδικά σχολεία κ.α.)., θα είναι ανοιχτά, εκτός αν υπάρξει αντίθετη απόφαση από τους διευθυντές τους.

«Με εξαίρεση ορισμένους δήμους που εξακολουθούν να έχουν προβλήματα, τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά», επισημαίνει ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας:

«Στα σχολεία που συμφωνήθηκε να ανοίξουν αργότερα, λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών, ζητήσαμε να μπορεί να γίνει η προσέλευση των μαθητών μέχρι τις 9.

Μέχρι εκείνη την ώρα, οι διευθυντές και οι υπεύθυνοι των σχολείων χρειάζεται να έχουν μεριμνήσει για να έχουν θερμανθεί οι αίθουσες.

Τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία υπερτοπικού χαρακτήρα, θα παραμείνουν ανοιχτά, εκτός αν αποφασιστεί μετά από αξιολόγηση των δεδομένων, διαφορετικά από τους διευθυντές τους.

Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας, Οικονομικών και Παιδείας και το σύνολο των στελεχών μας βρίσκονται συνεχώς σε κινητοποίηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια ζητήματα προκύπτουν».

Ειδικότερα τα σχολεία που δεν θα πραγματοποιήσουν δια ζώσης μαθήματα λόγω καιρικών συνθηκών, είναι στους δήμους:

Ωρωπού,

Διονύσου,

Μαραθώνα,

Κηφισιάς,

Πεντέλης,

Μάνδρας-Ειδυλλίας

* Στον δήμο Αχαρνών θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία, με ώρα προσέλευσης μέχρι τις 9 π.μ., εκτός από τα παρακάτω που θα μείνουν κλειστά:

1. Σχολεία Αχαρνών:

Νηπιαγωγεία: 24ο, 28ο, 29ο, 30ο, 31ο

Δημοτικά Σχολεία: 11ο, 19ο, 21ο, 24ο (συμπεριλαμβάνεται και το 35ο νηπιαγωγείο που συστεγάζεται) 26ο, 27ο, 29ο, 30ο

Γυμνάσια - Λύκεια: 12ο Γυμνάσιο, 6ο Γενικό Λύκειο

2. Σχολεία Βαρυμπόπης: 

Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Σχολείο

3. Σχολεία Θρακομακεδόνων

Νηπιαγωγεία: 1ο, 2ο, 3ο

Δημοτικά Σχολεία: 1ο, 2ο 

Γυμνάσιο - Γενικό Λύκειο

* Στον δήμο Φυλής θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία εκτός από τα παρακάτω που θα μείνουν κλειστά: 

Περιοχή Χασιά Πανόραμα, 5ο Δημοτικό και 5ο Νηπιαγωγείο.

* Ανοιχτά με ώρες προσέλευσης μέχρι τις 9 π.μ. θα είναι τα σχολεία στους παρακάτω δήμους:

Βόρειου Τομέα

* Αμαρουσίου

* Βριλησσίων

* Ηρακλείου

* Λυκόβρυσης-Πεύκης

* Μεταμορφώσεως

* Αγίας Παρασκευής

* Παπάγου-Χολαργού

* Φιλοθέης-Ψυχικού

Π. Ε. Νήσων

* Κυθήρων

* Σαλαμίνας

Π. Ε. Ανατολικής Αττικής

* Παλλήνης

* Ραφήνας -Πικερμίου

* Σπάτων -Αρτέμιδος

* Λαυρεωτικής

* Σαρωνικού

* Κρωπίας

* Μαρκοπούλου

* Παιανίας

Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών:

Όλα ανοιχτά εκτός από τα σχολεία στους δήμους Βύρωνα και Ηλιούπολης που θα ανοίξουν μέχρι τις 9 π.μ.

Στις 9:15 τα σχολεία σε Φλώρινα και Αμύνταιο – Στις 10:00 στην Πρέσπα

Στις 9:15 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Φλώρινα και το Αμύνταιο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή ενώ τα σχολεία στην Πρέσπα θα ξεκινήσουν στις 10:00.

Οι παιδικοί σταθμοί και στους τρεις Δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα τα σχολεία θα είναι κλειστά σε:

Εύβοια

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλη την Εύβοια και αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, καθώς η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» συνεχίζεται και προκαλεί προβλήματα στις μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλους τους δήμους αλλά και στη Σκύρο.

Πρώτος ο δήμος Καρύστου ανακοίνωσε επίσημα ότι όλες οι σχολικές μονάδες θα είναι κλειστές αύριο, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι δήμοι.

Φθιώτιδα

Κλειστά θα είναι και αύριο Πέμπτη όλα τα σχολεία στη Στυλίδα. Η ανακοίνωση Με απόφαση της Δημάρχου Στυλίδας, κ. Βιργινίας Στεργίου, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Στυλίδας -και της Δ.Ε. Στυλίδας- για αύριο Πέμπτη 09-02-2023, λόγω των έκτακτων συνθηκών (χιονόπτωση, ισχυρός παγετός) που επικρατούν στην περιοχή».

Το ίδιο και στα Καμένα Βούρλα. «Κλειστά θα παραμείνουν, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις και παγετός), τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καμένων Βούρλων την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, για την ασφάλεια των μαθητών» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με απόφαση του Δημάρχου Λοκρών, Αθανάσιου Ζεκεντέ, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης και οι Δημοτικές Φιλαρμονικές του Δήμου Λοκρών, δε θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Με απόφαση της Δημάρχου Αμφίκλειας - Ελάτειας Αθανασίας Στιβακτή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, για την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023:

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ Κοινότητας Αμφίκλειας. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Την λειτουργία από τις 10:00 π.μ, των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικών Σταθμών των Κοινοτήτων Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας. Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κρήτη

Κλειστά θα παραμείνουν και την Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τον δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή.

Βόλος

Η ανακοίνωση για τα κλειστά στον Αλμυρό:

Σας ενημερώνουμε ότι με την υπ’ αριθμ. 28/2023 Απόφαση Δημάρχου Αλμυρού (ΑΔΑ: 9ΙΠΛΩΨ7-8ΤΓ) , τα σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Πέμπτη 9-2-2023, λόγω χιονόπτωσης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM