Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του γνωστού μετεωρολόγου, Σάκη Αρναούτογλου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη νέα πρόγνωσή του, για τις συνθήκες των επόμενων ημερών μετά την κακοκαιρία Erminio, ενδέχεται νέα μεταβολή όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα.
Αύριο, Παρασκευή, τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα σε περιοχές όπως η Θράκη, η δυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα.
Παράλληλα, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στη δυτική Πελοπόννησο, στη Λέσβο έως και το Καστελόριζο, καθώς και στη δυτική και νοτιοδυτική Κρήτη, όπου οι βροχές και οι καταιγίδες ενδέχεται να είναι πιο ισχυρές.
Το Σάββατο, ο καιρός παρουσιάζει βελτίωση, με τα φαινόμενα να εξασθενούν αισθητά και να περιορίζονται κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η εικόνα θα είναι πιο ήπια σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα.
Για την Κυριακή, δεν αποκλείονται τοπικές βροχές σε ανατολικά και βόρεια τμήματα της Αττικής, καθώς και στην Κρήτη. Ωστόσο, μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν.
Οι εκτιμήσεις Αρναούτογλου για την Κυριακή του Πάσχα
Όσον αφορά τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου οι ενδείξεις δείχνουν επικράτηση ανοιξιάτικου καιρού μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη.
Παρ’ όλα αυτά, τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής, φέρνοντας βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
Συγκεκριμένα, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως βαρομετρικά χαμηλά θα προσεγγίσουν τη χώρα και θα μεταβάλλουν τον καιρό από το Μεγάλο Σάββατο, φέρνοντας βροχές και καταιγίδες κυρίως την Κυριακή του Πάσχα, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ημέρες.