Μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν το μεσημέρι της Πέμπτης πάνω από την Αθήνα, στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 21».

 

Συγκεκριμένα, μεικτός σχηματισμός μαχητικών αεροσκαφών που συμμετείχαν στην άσκηση πραγματοποίησαν διελεύσεις πάνω από την Ακρόπολη.

 

Όσοι δεν είχαν ενημερωθεί για αυτή την προγραμματισμένη διέλευση αιφνιδιάστηκαν ακούγοντας τα μαχητικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από κατοικημένες περιοχές στην πρωτεύουσα.

 

Ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός και σε αρκετές περιοχές «έτριζαν» τα τζάμια από τα μαχητικά αεροσκάφη, που έκαναν αρκετές διελεύσεις πάνω από την Αθήνα.

 

Σήμερα πέφτει η αυλαία στην πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 21». Έλαβε χώρα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, από την Κέρκυρα έως το Καστελόριζο και από τη Θράκη έως την Κρήτη.Στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό και μέσα όλων των κλάδων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Συγκεκριμένα, η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με το σύνολο των τύπων μαχητικών αεροσκαφών που διαθέτει (F-16, Mirage 2000, Mirage 2000-5, F-4), με μέσα αντιαεροπορικής προστασίας, ηλεκτρονικού πολέμου και μη επανδρωμένα αεροχήματα.

 

Το Πολεμικό Ναυτικό μετείχε με φρεγάτες, ταχέα περιπολικά κατευθυνόμενων βλημάτων, κανονιοφόρους, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα και αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων. Ο Στρατός Ξηράς μετείχε με τμήματα Κ/Β Hawk, μηχανοκίνητα τμήματα Πεζικού και Τεθωρακισμένων, επιθετικά ελικόπτερα AH-64 και μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D.


Σε ό,τι αφορά τις ξένες χώρες, η Γαλλία συμμετείχε με μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Mirage 2000, οι ΗΠΑ με F-16, MQ-9, KC-135, το Ισραήλ με F-15 και F-16, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με F-16, ο Καναδάς με Air Weapon Managers - GCI, η Ισπανία με F/A - 18 Hornet καθώς και η Κύπρος με ελικόπτερο τύπου AW 139.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr