Ικανοποίηση Ιερώνυμου για την απάντηση του Τσίπρα

Ικανοποίηση Ιερώνυμου για την απάντηση του Τσίπρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την ικανοποίησή του για την πρώτη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

«Με ικανοποίηση χαιρετίζω την δήλωση του κ. Πρωθυπουργού σχετικά με την σημερινή ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και την συνέχιση του ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος». 

«Η από κοινού συνεργασία αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα για την εμβάθυνση των διακριτών μας ρόλων στο πλαίσιο πάντα της από κοινού εξυπηρέτησης των συμφερόντων του λαού μας», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος.

Η Εκκλησία ξεκαθαρίζει πως δεν δέχεται καμία αλλαγή στο καθεστώς μισθοδοσίας του Κλήρου, υποστηρίζοντας ότι το θέμα τίθεται εκτός διαλόγου οριστικά.

Η σημερινή Σύνοδος της Ιεραρχίας σημαδεύτηκε και από δύο αποχωρήσεις κληρικών, του Μητροπολίτη Μεσσηνίας και του Μητροπολίτη Καισαριανής.

Λίγο αργότερα, το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογράμμιζε πως το καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί «σε κάθε περίπτωση, ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας». 

«Η Ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου, που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους».

Το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε γνώση της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πριν κατατεθεί στη Βουλή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ