Ιερώνυμος: «Αυτοί που λένε ότι τους χρωστάμε, μας έχουν κατακλέψει»

Ιερώνυμος: «Αυτοί που λένε ότι τους χρωστάμε, μας έχουν κατακλέψει» Facebook Twitter
4

Κατηγορίες κατά των Ευρωπαίων εξαπέλυσε από τις Σέρρες όπου πραγματοποιεί επίσκεψη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ζήτησε «αυτοί που λέμε ότι τους χρωστάμε να ανοίξουν τα μουσεία τους και να μας δώσουν πίσω τους θησαυρούς μας.»

«Περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά οι δυσκολίες δεν πρέπει να μας κάμψουν, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και κυρίως προσεκτικοί, να μη δώσουμε την αφορμή που θα ξεσπάσουν γεγονότα, που θα εκμεταλλευτούν άλλοι άνθρωποι για το δικό τους συμφέρον. Η παιδεία μας είναι ένας χώρος που υποφέρει, αλλά δεν φταίει μόνο η Πολιτεία, φταίμε και εμείς, η Εκκλησία έχει τη δική της ευθύνη. Ο πολιτισμός και η ιστορία είναι κομμάτι αυτού του τόπου δεν πρέπει να τα αλλάξουμε με οποιαδήποτε δώρο και οτιδήποτε ξένο. Αυτοί που λένε ότι τους χρωστάμε, αυτοί μας χρωστάνε όλο τον πολιτισμό μας. Να ανοίξουν τα μουσεία τους και να μας δώσουν όλους τους θησαυρούς μας. Μας έχουν κατακλέψει και έχουν γεμίσει τα δικά τους τα μουσεία και τα εκθέτουν με περηφάνια», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος.

Ελλάδα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

''Γιατί χρειάζεται οι παπάδες να φοράνε χρυσούς σταυρούς, πανάκριβα ράσα και να κυκλοφορούν με mercedes;''

Mικροπράγματα / ''Γιατί χρειάζεται οι παπάδες να φοράνε χρυσούς σταυρούς, πανάκριβα ράσα και να κυκλοφορούν με mercedes;''

Ακόμα και τότε, η απάντηση μου είχε φανεί γελοία! (Ένα σχόλιο με αφορμή τη δήλωση Ιερώνυμου πως η Εκκλησία χρεοκοπεί και θα απολύσει κόσμο.)
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΝΑ ΣΤΡΑΤΙΝΑΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ελλάδα / Ποια είναι η Άννα Στρατινάκη: Το βιογραφικό και η πορεία της υποδιοικήτριας που παραιτήθηκε

Η παραίτησή της έρχεται λίγο μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης Παναγόπουλου για υπεξαίρεση χρημάτων και την εμπλοκή του συζύγου της, αν και η ίδια στην επιστολή της αναφέρει πως παραιτείται «για οικογενειακούς λόγους υγείας»
THE LIFO TEAM
ΓΣΕΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Ελλάδα / Γιάννης Παναγόπουλος: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης» – Τι έδειξε η έρευνα για τις εταιρείες «οχήματα»

Ο Γιάννης Παναγόπουλος και έξι πρόσωπα που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες ή νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών, φέρονται σύμφωνα με την έρευνα, να υπεξαίρεσαν δύο εκατομμύρια ευρώ
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑΤΟ

Ελλάδα / Υπόθεση κατασκοπείας: Πώς έφτασε η ΕΥΠ στα ίχνη του αξιωματικού - Έδινε πληροφορίες για ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Ο αξιωματικός που υπηρετούσε σε θέση ευθύνης, κατηγορείται ότι συνειδητά μετέδιδε σε τρίτους άκρως απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες, που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM