Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στους τοκετούς

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στους τοκετούς Facebook Twitter
ΕUROKINISSI
0

Tην κατάργηση του ΦΠΑ στους τοκετούς και τη μείωσή του σε ιατρικές πράξεις και υπηρεσίες με κοινωνικό πρόσημο, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας Χ. Σταϊκούρα και Β. Κικίλια.

Ο ΙΣΑ ζητά απ' την Πολιτεία να λάβει υπόψη το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα "που συνιστά πολλαπλούς σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα μας" και να λάβει στοχευμένα μέτρα, για τη στήριξη της οικογένειας. Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνει, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εξαιρεθούν οι τοκετοί από το ΦΠΑ 24% που ισχύει για τις ιατρικές πράξεις.

«Ζητούμε την κατάργηση του ΦΠΑ στους τοκετούς, καθώς είναι ένα επιπλέον κόστος που πρέπει να επιβαρυνθούν όσοι πρόκειται να γίνουν γονείς. Ήδη τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί λόγω της οικονομικής κρίσης μεγάλη μείωση των γεννήσεων, γεγονός που συνιστά σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα μας.

Είναι λοιπόν σημαντικό να απαλλάξουμε τα νέα ζευγάρια από αυτό το επιπλέον κόστος, στο πλαίσιο μιας πολιτικής για τη στήριξη της οικογένειας και της αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος που πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την Πολιτεία», σχολίασε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ