Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσέφυγε στο ΣτΕ για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσέφυγε στο ΣτΕ για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς Facebook Twitter
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
0

Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνστατοπούλου, ο επικεφαλής του Κινήματος «Δεν Πληρώνω» Λεωνίδας Παπαδόπουλος, στελέχη της Πλεύσης Ελευθερίας, μέλη της «Ένωσης Δικαιοσύνη για Όλους», πολίτες τα σπίτια (πρώτη κατοικία) των οποίων βγήκαν στον πλειστηριασμό, κ.λπ., ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία η σύμβαση υποστήριξης του συστήματος διεξαγωγής ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που έχει υπογράφει μεταξύ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου και ιδιωτικής εταιρείας.

Ειδικότερα, η τέως πρόεδρος της Βουλής, στρέφεται κατά του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, κ.λπ. υποστηρίζοντας ότι η ιδιωτική εταιρεία με την οποία συμβλήθηκε ο Σύλλογος, λειτουργούσε παράνομα χωρίς σύμβαση από το Νοέμβριο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018, και υπεγράφη η οποία (σύμβαση), τον περασμένο Απρίλιο.

Ακόμα αναφέρει, η κυρία Κωνσταντοπούλου, ότι ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, Γεώργιος Ρούσκας, ο οποίος «ως υπόδικος για σοβαρότατα κακουργήματα (σ.σ.: Στην υπόθεση του δεύτερου παραδικαστικού κυκλώματος) απολαμβάνει μιας ιδιότυπης πειθαρχικής ασυλίας» υπέγραψε παράνομη σύμβαση, καθώς αφενός δεν είχε προηγηθεί απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου που να τον εξουσιοδοτεί και αφετέρου στο Διοικητικό Συμβούλιο εισήχθη ως εκτός ημερησίας διάταξης θέμα, δηλαδή εισήχθη μη νόμιμα και κατά συνέπεια ο κ. Ρούσκας δεν είχε νόμιμη εξουσιοδότηση να υπογράψει τη σύβαση.

Τέλος, αναφέρει η κυρία Κωνσταντοπούλου ότι πρόκειται για ιδιωτικού δικαίου σύμβαση, μεταξύ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου και ιδιωτικής εταιρείας, η οποία είναι σε ευθεία αντίθεση με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2014/18/ΕΚ) που προβλέπει τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων. Οι Ευρωπαϊκές οδηγίες έχουν αυξημένη τυπική ισχύ, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Συντάγματος και κατά συνέπεια είναι αντισυνταγματική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM