Η Τουρκία δεν δέχεται πίσω το πλοίο με τους 400 μετανάστες - Ρυμουλκά γύρω από το πλεούμενο

Η Τουρκία δεν δέχεται πίσω το πλοίο με τους 400 μετανάστες - Ρυμουλκά γύρω από το πλεούμενο Facebook Twitter
0

Σε ανθρωπιστικό και διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται η περιπέτεια 400 αλλοδαπών που επιβαίνουν σε πλοίο με τουρκική σημαία. 

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης επιβεβαίωσε πως δεν δέχτηκε την επιστροφή του πλοίου που είχε αποπλεύσει από τουρκικό λιμάνι «προφανώς και σε γνώση της τουρκικής ακτοφυλακής». 

«H Τουρκία για μία ακόμα φορά αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην ΕΕ. Δεν δέχτηκε την επιστροφή πλοίου τουρκικής σημαίας που απέπλευσε από τουρκικό λιμάνι, προφανώς και σε γνώση της τουρκικής ακτοφυλακής και συνεχίζει να αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή. Η Ελλάδα αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι σέβεται απόλυτα το διεθνές δίκαιο και ότι η προστασία των θαλασσίων συνόρων συνδυάζεται με την προστασία της ανθρώπινης ζωής», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης. 

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Βρυξέλλες και την FRONTEX, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, και εκτός από τα σκάφη του λιμενικού, κοντά στο πλοίο βρίσκονται και ρυμουλκά προκειμένου να οδηγηθεί με ασφάλεια σε σημείο που, προς το παρόν, δεν έχει γνωστοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο είχε το το μεσημέρι κατεύθυνση προς Κω, μετά την αρνητική απάντηση της τουρκικής ακτοφυλακής, μετά το ελληνικό αίτημα για επιστροφή του πλοίου, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες για την έρευνα και διάσωση. 

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος είχε ενημερωθεί χθες για την κατάσταση του φορτηγού πλοίου με σημαία Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης.

Άμεσα, πραγματοποιήθηκε ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης. Το πλοίο οδηγήθηκε σε ασφαλές σημείο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ