«Η τιμωρία για τις πράξεις των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι 5 χρόνια φυλακή» γράφει το Anadolu

«Η τιμωρία για τις πράξεις των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι 5 χρόνια φυλακή» γράφει το Anadolu Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

«Υπάρχουν στοιχεία ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, διέπραξαν τις παράνομες πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται» αναφέρει δικαστική πηγή στο τουρκικό πρακτορείο, Anadolu.

Σύμφωνα με τη δικαστική πηγή που επικαλείται το Anadolu, η τιμωρία που προβλέπεται για τις παράνομες πράξεις που φέρονται να έχουν διατελέσει, είναι 5 χρόνια φυλακή.

Το εν λόγω δημοσίευμα αφορούσε στην σημερινή απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων αξιωματικών.

Όπως αναφέρεται στα τουρκικά μέσα, το δικαστήριο έκρινε τη συνέχιση της κράτησής του καθώς δεν έχουν μόνιμη άδεια παραμονής στην Τουρκία και θα μπορούσαν να τραπούν σε φυγή μετά την απελευθέρωσή τους.

Ωστόσο, το Anadolu υπενθυμίζει ότι οι Έλληνες αξιωματικοί κρατούνται μετά από «ακούσια», παραβίαση των συνόρων στη Βορειοδυτική Τουρκία.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Το Anadolu είναι κυβερνητικό. Οπότε καταλαβαίνουμε.Και συμμεριζόμαστε το άγχος και τον πόνο των γονιών.Με αυτό δεδομένο μεν, δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε να ελέγχουμε τους πολιτικούς, που στα χέρια τους έχουμε εμπιστευθεί την διακυβέρνηση της χώρας. Και αναφέρομαι στον κ. Κουβέλη που είχε σπεύσει να δηλώσει μόλις πήρε κυβερνητική καρέκλα, ότι "οιι στρατιωτικοί μας πολύ σύντομα θα ελευθερωθούν".Ο κ. Κουβέλης, που το Σαββατο ο Β. Βασιλικός τον χαρακτήρισε "άγιο" της πολιτικής, αλλά χθες μίλησε στα εγκαίνια του κόμματος του Βαρουφάκη, που μόνον άγιο δεν θα τον έλεγες... Τελικά, ούτε οι διανοούμενοί μας απέφυγαν την σύγχιση που έσπειρε η παρούσα κυβέρνηση.