Η τελεσίδικη απόφαση για τον Άκη Τσοχατζόπουλο: Αποζημίωση 1.570.000 ευρώ στο Δημόσιο και δήμευση περιουσίας

Η τελεσίδικη απόφαση για τον Άκη Τσοχατζόπουλο: Αποζημίωση 1.570.000 ευρώ στο Δημόσιο και δήμευση περιουσίας Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
2

Με τη δήμευση της περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου και την επιδίκαση αποζημίωσης του Δημοσίου με ποσό 1.570.000 ευρώ , εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο «χρεώθηκε» στον πρώην υπουργό, ολοκληρώθηκε η τελεσίδικη ετυμηγορία της δικαιοσύνης για τις «χρυσές μίζες» από εξοπλιστικά προγράμματα.

Έπειτα από τρεις συνεδριάσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της απόφασης, το Πενταμελές Εφετείο εν μέσω εντάσεων και εκνευρισμών διέταξε τη δήμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου του πρώην υπουργού.

Αποδέσμευσε ωστόσο τρία ακίνητα της κόρης του πρώην υπουργού Αρετής Τσοχατζοπούλου καθώς και λογαριασμούς, με συνολικό ποσό 15 χιλιάδες ευρώ, ενώ τής επιστέφονται κάποια τιμαλφή. Σημειώνεται ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει διαθέσει στο Δημόσιο τρία ακίνητα από την αρχή της υπόθεσης. Αποδεσμεύεται επίσης το διαμέρισμα που πλέον διαμένει η Βίκυ Σταμάτη στο Χαλάνδρι, καθώς επίσης και τρία ακίνητα και ένα οικόπεδο της πρώην συζύγου του πρώην υπουργού Γκούντρουν Μολντενάουερ, η οποία έχει επιστρέψει στο Δημόσιο ποσό περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι παρόντες στο δικαστήριο καταδικασθέντες που οδηγούνται στη φυλακή θα κρατηθούν απόψε στο τμήμα Μεταγωγών.

Αύριο το πρωί ο πρώην υπουργός αναμένεται να μεταχθεί στις φυλακές Χαλκίδας ενώ η κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου πιθανότατα θα κρατηθεί στις φυλακές Ελαιώνα μέχρι να προσμετρηθεί ο χρόνος που έχει ήδη εκτίσει . Στο ίδιο κατάστημα πιθανολογείται ότι θα παραμείνει για όσο χρόνο απαιτείται μέχρι να λάβει αποφυλακιστήριο και η κ. Σταμάτη.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώην παίκτης ριάλιτι ξυλοκόπησε 46χρονο - «Μου έσπασε το κόκκαλο μέσα στη μύτη, θα κάνω χειρουργείο»

Ελλάδα / Πρώην παίκτης ριάλιτι ξυλοκόπησε 46χρονο - «Μου έσπασε το κόκκαλο μέσα στη μύτη, θα κάνω χειρουργείο»

Οι δηλώσεις του 46χρονου ασφαλιστή μέσα από το νοσοκομείο για το περιστατικό - «Είχε μία πληρωμή κάποτε από ασφαλιστική που δεν την πήρε ποτέ και από τότε μάλλον μου τη φύλαγε»
THE LIFO TEAM
Delivery

Θέματα / Οι αόρατοι ντελιβεράδες της Wolt και του efood:  Μια νέα «Μανωλάδα» έξω από την πόρτα σου

Πίσω από την ταχύτητα των παραδόσεων και την ευελιξία της gig economy ξεδιπλώνεται ένα αθέατο δίκτυο εκμετάλλευσης, μαύρης και υποδηλωμένης εργασίας: διανομείς που δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια, πίεση και απειλές. Τι ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι διανομείς και τι απαντούν οι ψηφιακές πλατφόρμες.
THE LIFO TEAM
Αργυρούπολη Τσεκούρι

Ελλάδα / Αργυρούπολη: 59χρονος απείλησε άλλον οδηγό με τσεκούρι μετά από καβγά στον δρόμο

Κατά τον έλεγχο στο όχημά του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα τσεκούρι, ένα σκεπάρνι, ένα αεροβόλο πιστόλι, καθώς και ποσότητα κάνναβης βάρους περίπου 52 γραμμαρίων
THE LIFO TEAM
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους 16 οι συλληφθέντες – Βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ και χρυσές λίρες

Ελλάδα / Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους 16 οι συλληφθέντες – Βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ, ράβδοι χρυσού και λίρες

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην εισαγγελία για ποινικές διώξεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανούς νέους εμπλεκόμενους - Κατασχέθηκαν μεγάλα ποσά μετρητών, χρυσός και πολύτιμα αντικείμενα
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ίσως η στήριξη του Άκη στον ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι αρκετή. Ίσως θα πρέπει ο άνθρωπος να ενταχθεί στους Πυρήνες της Φωτιάς και να ζητήσει άδεια για να σπουδάσει οικονομικά στο ΤΕΙ Κοζάνης, συναυλίες αλληλέγγυων, πορείες, μπάχαλο, μολότοφ, πορίσματα DNA από τον Κούλογλου, η Ελλάδα του σήμερα, καλή σας ημέρα.