Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα προτείνει στους τηλεθεατές να δουν Open- Για την Ουκρανία

Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα προτείνει στους τηλεθεατές να δουν Open- Για την Ουκρανία Facebook Twitter
0

Νέα παρέμβαση έκανε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, σε ό,τι αφορά την ενημέρωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο ξανά για «προπαγάνδα». 

Αυτή τη φορά, η ρωσική διπλωματική αποστολή στην Αθήνα, με ανάρτηση στο Twitter, πρότεινε στους τηλεθεατές να παρακολουθούν Open. 

«Δείτε το αν αναζητάτε κάτι διαφορετικό από ψευδή προπαγάνδα για την κατάσταση στην Ουκρανία», αναφέρει η ανάρτηση, με ένα βίντεο 15 λεπτών από δελτίο ειδήσεων του Open των προηγούμενων ημερών. 

Πριν από λίγες ημέρες, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα είχε κάνει μια άκρως προκλητική ανάρτηση, κατηγορώντας για προπαγάνδα πολιτικούς και ΜΜΕ. Αυτή ήταν η αντίδραση στο διάβημα διαμαρτυρίας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, για τις αεροπορικές επιθέσεις στα χωριά Σαρτανά και Μπουγά στην Ουκρανία και τον θάνατο ομογενών. 

«Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Για κάποιο λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων επέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς. Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή σιντριβάνι εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ σε χρώματα ειρήνης, κανένα τουίτ δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!», ανέφερε εκείνη η ανάρτηση. 

Αυτό το πρωτοφανές για διπλωματικούς κύκλους tweet είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. «Δεν έχω δει να χρησιμοποιείται τέτοια γλώσσα. Θεωρώ ότι η ανακοίνωση είναι απαράδεκτη και δεν συνάδει με τη διπλωματική τακτική», είχε σχολιάσει ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ