Η πλατεία Ομονοίας παραδίδεται στο κοινό την επόμενη εβδομάδα

Η πλατεία Ομονοίας παραδίδεται στο κοινό την επόμενη εβδομάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραδοθεί στους Αθηναίους η πλατεία Ομονοίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της LiFO προβλέπεται να δοθεί προς χρήση στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πρωτεύουσας χωρίς βέβαια αυτό να συνοδευτεί από κάποιου είδους τελετή ή σχετικές εκδηλώσεις εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.


Εδώ και καιρό οι εργασίες που αφορούν τον νέο σχεδιασμό της έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο, για ευνόητους λόγους, δεν είχε ανοίξει για το κοινό λόγω των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και της αποφυγής συνωστισμού.
Φυσικά ο προγραμματισμός αυτός θα ισχύσει εκτός απροόπτου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψει κάτι έκτακτο, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας, όπως και του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Έτσι, από την επόμενη εβδομάδα οι κάτοικοι της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να δουν σε πλήρη λειτουργία τη νέα όψη της πλατείας με το σιντριβάνι, πλέον, να κοσμεί το μεγαλύτερο κομμάτι της και να περιβάλλεται από μια ήπια μορφή πρασίνου (γκαζόν).

Να θυμίσουμε ότι το γιγαντιαίων διαστάσεων σιντριβάνι έχει διάμετρο 30 μέτρων, 13 πίδακες, 188 δέσμες νερού και 90 υποβρύχιους προβολείς ενώ ο κεντρικός πίδακας θα τινάζει το νερό σε ύψος 20 μέτρων. Επίσης, θα επαναλειτουργήσει και το ανενεργό γλυπτό του Γ. Ζογγολόπουλου ενώ η δαπεδόστρωση έχει τοποθετηθεί με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, τα οποία θα είναι χρήσιμα, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Το εμβληματικό τοπόσημο της πόλης το οποίο συμπεριλαμβάνεται ως βασικό μέρος του φιλόδοξου σχεδίου του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, μετά τη διαδικασία συντήρησης, ανάπλασης και ανακατασκευής της, αποκτά νέο πρόσωπο και, αναμφίβολα, αποτελεί την πρώτη ψηφίδα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία-Δύο αθλητές μιλούν στην Lifo 

Ελλάδα / Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Δύο σπουδαίοι αθλητές μιλούν στη Lifo 

Η Παραολυμπιονίκης Δήμητρα Κοροκίδα και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου Στέλιος Μαλακόπουλος, και οι δύο τους θύματα τροχαίων ατυχημάτων, δείχνουν τον τρόπο σε όλους μας
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ