Η Λαμία απέκτησε για πρώτη φορά Τουριστική Χάρτα

Η Λαμία απέκτησε για πρώτη φορά Τουριστική Χάρτα Facebook Twitter
0

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου εγκρίθηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο, η Τουριστική Χάρτα για το Δήμο Λαμιέων.

Εν μέσω μιας δύσκολης χρονιάς και με τον τουρισμό να βιώνει μια πρωτοφανή κρίση, η Λαμία ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα με στόχο την τουριστική της προβολή και ανάδειξη της περιοχής.

Η Χάρτα η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ., συνοψίζει τις προσπάθειες προσδιορισμού εκείνων των ενεργειών, που θα διασφαλίζουν τη βιώσιμη και μακροπρόθεσμη διαχείριση του τουρισμού, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να γίνουν γνωστά περισσότερα σχετικά με τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που σχεδιάζονται για την πρωτεύουσα του νομού Φθιώτιδας.

Η στόχευση της ανάδειξης του Δήμου μας ως διεθνούς προορισμού τουρισμού και πολιτισμού, έχει ήδη αναγνωριστεί από την έγκριση της Α' Φάσης του Στρατηγικού Σχεδιασμού που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην προηγούμενη συνεδρίαση του.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ και σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων της Επιτροπής Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Λαμιέων, εγκρίθηκε το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής και Ανάδειξης του Δήμου Λαμιέων – η λεγόμενη «Τουριστική Χάρτα».

Η "Τουριστική Χάρτα", που για πρώτη φορά καταρτίστηκε για την πόλη μας και παρουσιάστηκε χθες από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Αμαλία Ποντίκα, είναι όπως η ίδια ανέφερε η αρχή μιας νέας στρατηγικής που θα δημιουργήσει τον βασικό πυλώνα της επανεκκίνησης για την Λαμία και τους δημότες της.

Η ανακοίνωση για τη Χάρτα αναφέρει:

«Οι άξονες της Χάρτας και όλες οι δράσεις που σχεδιάσαμε και αναφέρονται σ' αυτή, αλλά και όσες προκύψουν μέσα από μελλοντικές συνεργασίες, επικεντρώνονται στην ιστορία μας, τις ομορφιές του τόπου, την παράδοση, το περιβάλλον, αλλά και τις ζωντανές εμπειρίες.

Η προσπάθεια για τη Λαμία που όλοι μας ονειρευόμαστε, πρέπει να είναι συνεχής, μεθοδική, στοχευμένη και πάνω από όλα με πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.

Όλοι μας ανεξαιρέτως, η δημοτική αρχή, οι ομάδες εργασίες και όσοι εργάστηκαν για τη Χάρτα, έχουμε ως κοινό στόχο το πώς ο τόπος μας θα αναδειχθεί και θα προχωρήσει εδραιώνοντας τη θέση του στη χώρα.

Η Χάρτα του Δήμου Λαμιέων πρέπει να φέρει τα στοιχεία της ευελιξίας, προσαρμοστικότητας, και αναπροσαρμογής. Αυτά είναι άλλωστε και τα στοιχεία που φέρει κάθε δυναμικός φορέας με γνώμονα πάντα το συμφέρον του τόπου και των ανθρώπων του.

Για το λόγο αυτό απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν το δυναμικό αυτό εργαλείο και να το κάνουν όχημα του τόπου μας.

Η Χάρτα του Δήμου Λαμιέων είναι η χάρτα όλων μας και από αύριο κιόλας ξεκινάμε με όρεξη και αποφασιστικότητα, την διαδρομή για τη νέα εποχή της Λαμίας.

Για τα επόμενα βήματα, όλοι οι Λαμιώτες θα πρέπει μαζί ενωμένοι να δείξουμε πως έχουμε όραμα, δημιουργικότητα, γνώση και θέληση για μια επανεκκίνηση που θα γράψει ιστορία στον τόπο».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ