Η Καστοριά στο επίκεντρο - 17 κρούσματα κορωνοϊού σε μια εβδομάδα

Η Καστοριά στο επίκεντρο - 17 κρούσματα κορωνοϊού σε μια εβδομάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αύξηση σε κρούσματα καταγράφει η Καστοριά που μετρά ήδη 17 επιβεβαιωμένα περιστατικά με λοίμωξη Covid-19.

Από τον ΕΟΔΥ ανακοινώνονται 2 νέα θετικά κρούσματα που είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα εν λόγω κρούσματα καταγράφονται ως στενές επαφές με ήδη θετικά κρούσματα και συνεπώς δεν επιπλέκουν την ελεγχόμενη μέχρι στιγμής διασπορά του νέου ιού SARS-CoV 2 στο νομό της Καστοριάς. Αμφότερα παρουσιάζουν καλή κλινική εικόνα και βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Όπως ενημερώσε ο Συντονιστής ΕΟΔΥ Δυτ. Μακεδονίας, Ιορδάνης Ρωμιόπουλος, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας από τις 24 Ιουνίου 2020 ανέρχεται συνολικά στα 17 από τα οποία τα 16 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς και το ένα κάτοικος Κοζάνης που δραστηριοποιείται και στην Καστοριά.

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται τέσσερα κρούσματα. Τα δύο παρουσιάζουν ήπια προς μέτρια λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος χωρίς να χρήζουν αναπνευστικής υποστήριξης ενώ τα άλλα δύο είναι ελεύθερα συμπτωμάτων και νοσηλεύονται στο πλαίσιο παρακολούθησής τους.

Στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των στενών επαφών των θετικών κρουσμάτων, μέχρι στιγμής στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του ΓΝ Κοζάνης έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 250 έλεγχοι ενώ η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το γεγονός πως προσώρας η διασπορά δεν είναι ανεξέλεγκτη και τα κρούσματα βρίσκονται ήδη υπό περιορισμό, δεν έχει οδηγήσει τις αρχές για επιπλέον περιοριστικά μέτρα στην περιοχή - όπως έγινε στην περίπτωση της Ξάνθης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο νομός Καστοριάς ήταν από τους πρώτους στην αρχή της πανδημίας για τον οποίο ελήφθησαν μέτρα «καραντίνας». Η διάδοση της Covid-19 είχε προκύψει από γουνοποιούς πολλοί εκ των οποίων είχαν ταξιδέψει σε έκθεση γούνας στην Ιταλία και κόλλησαν τον ιό.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM