Η ΑΔΑΕ ξεκινά ελέγχους μετά τις νέες καταγγελίες του ΚΚΕ περί συνακροάσεων

Η ΑΔΑΕ ξεκινά ελέγχους μετά τις νέες καταγγελίες του ΚΚΕ περί συνακροάσεων Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Άμεσα ελέγχους ξεκινά η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), μετά τις νέες καταγγελίες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος σχετικά με συνακροάσεις από τρίτους στο τηλεφωνικό του κέντρο.

Η ΑΔΑΕ με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι ζήτησε και έλαβε συγκεκριμένα στοιχεία για τα συμβάντα, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα τον έλεγχο και να ασκήσει τις κατά το Σύνταγμα αρμοδιότητές της.

Η ΑΔΑΕ υπενθυμίζει επίσης, ότι μετά το προηγούμενο περιστατικό συνακρόασης τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε διενεργήσει ελέγχους και είχε συντάξει πόρισμα το οποίο και κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και αναμένει το αποτέλεσμα της άρσης του απορρήτου που ζήτησε από τις αρμόδιες Αρχές.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του ελέγχου η ΑΔΑΕ ζήτησε εγγράφως πληροφορίες και από τα άλλα πολιτικά κόμματα (ΝΔ, Ποτάμι) τα οποία όμως δεν απέστειλαν στοιχεία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Πέραμος: Στη ΓΑΔΑ ο πατέρας του 27χρονου - Αναμένεται να κληθεί ξανά για κατάθεση η σύντροφός του

Ελλάδα / Νέα Πέραμος: Στη ΓΑΔΑ ο πατέρας του 27χρονου - Αναμένεται να κληθεί ξανά για κατάθεση η σύντροφός του

Οι σχέσεις τους ήταν τεταμένες λόγω περιουσιακών διαφορών - Ο πατέρας του είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο γιος του ίσως συνδεόταν με τον εμπρησμό δύο αυτοκινήτων του
THE LIFO TEAM