Τέταρτη νύχτα φωτιάς για τα Βίλια - Χρυσοχοΐδης: Δεν είναι υπό πλήρη έλεγχο

Χρυσοχοΐδης για Βίλια: Τα περισσότερα μέτωπα έχουν κλείσει, χωρίς η φωτιά να είναι σε πλήρη έλεγχο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Η πυρκαγιά που καίει στα Βίλια από τη Δευτέρα έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη σε πλήρη έλεγχο, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην αποψινή ενημέρωση για τις φωτιές. 

Από τις 19:00 της Τετάρτης έως την ίδια ώρα σήμερα εκδηλώθηκαν 55 νέες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαχειρίζονται 94 δασικές πυρκαγιές, ανακοίνωσε ο υπουργός. 

Σε ό,τι αφορά στη φωτιά στα Βίλια, υπογράμμισε ότι οι συνθήκες είναι πάρα πολύ αντίξοες και ότι «τα περισσότερα μέτωπα έχουν κλείσει». Οι προσπάθειες εστιάζονται στο μέτωπο στο νότιο κομμάτι της πυρκαγιάς, που πέρασε από το όρος Πατέρας και κατευθυνόταν προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 461 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων 9 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχημάτων, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία που συνδράμει με 143 πυροσβέστες και 46 οχήματα. 

Μέχρι την ώρα που νύχτωσε περιοδικά επιχείρησαν από αέρος 22 ελικόπτερα- συμπεριλαμβανομένων 3 της Αεροπορίας Στρατού, 2 από τη Ρωσία και ενός από τα Αραβικά Εμιράτα- όπως και 11 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. 

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει ο στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται σε 24ωρη βάση συνεχείς περιπολίες από την αστυνομία, τον στρατό και την πυροσβεστική, σε άλση και δασικές εκτάσεις, για την αποτροπή οποιασδήποτε απειλής και την άμεση αντιμετώπιση του όποιου κινδύνου. 

Επίσης, ο υπουργός κάλεσε σε «πλήρη επαγρύπνηση και συναγερμό» τους πολίτες τις επόμενες ημέρες, ζητώντας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς αναμένεται η αύξηση της έντασης των ανέμων και του κινδύνου πυρκαγιάς. 


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ