Φωτιά στα Βίλια: Ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο - Κατευθύνεται προς το Πεδίο Βολής στο Κανδήλι Μεγάρων

Φωτιά στα Βίλια: Ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο - Κατευθύνεται προς το Πεδίο Βολής στο Κανδήλι Μεγάρων Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στα Βίλια ενώ έχει ήδη προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και αποθήκες σε αρκετές περιοχές.

Οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στο τόξο Οινόη, Καραούλι, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, ΤΙΤΑΝ, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύκτια μάχη για να μην μπουν οι φλόγες στους οικισμούς.

Από το μεσημέρι φαίνεται πως η πυρκαγιά δεν απειλεί οικισμούς αν και ένα μεγάλο μέτωπο συνεχίζει να κατακαίει στο όρος Πατέρα και κατευθύνεται προς το Πεδίο Βολής στο Κανδήλι Μεγάρων.

Το μέτωπο έχει φτάσει περίπου στα 5-6 χιλιόμετρα ενώ στην περιοχή πνέουν βόρειοι- βορειοανατολικοί άνεμοι.

Σύμφωνα με στελέχη του ΠΣ, στην περιοχή αυτή αρχίζει μια βραχώδης έκταση χωρίς βλάστηση γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση ότι η φωτιά θα σταματήσει εκεί.

Στο σημείο εκείνο δε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι άνεμοι που πνέουν είναι μόλις 2 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο κομμάτι, πιο βόρεια προς την Οινόη, έχει κατά διαστήματα ριπές 4 έως 6 μποφόρ.

Ωστόσο, παραμένει η ανησυχία στους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ τις απογευματινές ώρες προβλέπεται να ενισχυθούν οι άνεμοι (με ασθενή βροχή), οι οποίοι ενδέχεται θα φουντώσουν τις ήδη ενεργές εστίες στην περιοχή.

Στην πυρκαγιά παραμένουν και επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 12 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής, υπολογίζεται ότι έχουν καεί πάνω από 80.000 στρέμματα του πυκνού πευκοδάσους, ενός από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου για το λεκανοπέδιο.

Στις 4 τα ξημερώματα οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εισηγήθηκαν την προληπτική απομάκρυνση πέντε οικισμών, στους οποίους δεν έγινε επίσημη εκκένωση με μήνυμα από το 112, αλλά απομακρύνθηκαν από την αστυνομία, που πήγαινε από πόρτα σε πόρτα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν, δεδομένου ότι τα σπίτια είναι διάσπαρτα και πολλά απομακρυσμένα.

Πρόκειται για τους οικισμούς Αγία Παρασκευή, Καραούλι, Θέα Πανόραμα και Τιτάν.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ