ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Χωρίς λεωφορεία μέχρι τη Δευτέρα η Θεσσαλoνίκη - Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Χωρίς λεωφορεία μέχρι τη Δευτέρα η Θεσσαλoνίκη - Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (Konstantinos Tsakalidis / SOOC)
0

Χωρίς λεωφορεία θα παραμείνει για τουλάχιστον 3 ακόμη μέρες η Θεσσαλονίκη μετά την απόφαση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συνδικάτου Δημήτρης Τσερμενίδης, «αφού η διοίκηση του οργανισμού δεν έκανε καμία κίνηση μέχρι αυτήν την ώρα, δεν πιστεύουμε ότι κάτι θα αλλάξει τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μας τα δεδουλευμένα μηνών Μαρτίου -Απριλίου και να εξοφληθούμε το δώρο του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε:«διεκδικούμε την καταβολή όλων των δεδουλευμένων μας και όχι μέρους αυτού» και πρόσθεσε «δεν πιστεύω ότι έμεινε πλέον χρόνος ώστε η Εθνική Τράπεζα να δώσει το δάνειο στον ΟΑΣΘ και να πληρωθούμε και εμείς οι 2.300 εργαζόμενοι του οργανισμού».

Σύμφωνα δε με τον κ. Τσερμενίδη, οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν εκ νέου τη Δευτέρα το μεσημέρι, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, βάσει και των όποιων εξελίξεων.

Κατά τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Χρήστο Στεφανίδη, η διοίκηση του Οργανισμού κατέθεσε σήμερα το πρωί στην Εθνική Τράπεζα τα συμπληρωματικά έγγραφα που της ζητήθηκαν, ώστε να της χορηγηθεί δάνειο ύψους 4 εκατ. ευρώ, καταθέτοντας ως ενέχυρο την απόφαση της Διαιτησίας, με βάση την οποία το ελληνικό δημόσιο, από την εκκαθάριση του 2014, πρέπει να καταβάλλει στον οργανισμό 4,5 εκατ. ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ