Χείμαρροι και καμένη γη: Η Κινέτα από δορυφόρο μετά τις χθεσινές πλημμύρες

Χείμαρροι και καμένη γη: Η Κινέτα από δορυφόρο μετά τις χθεσινές πλημμύρες Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
0

Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος φωτογράφισε την Κινέττα μετά τις πλημμύρες από την κακοκαιρία «Γηρυόνης».

Την Κινέττα φωτογράφισε ο Sentinel - 2, ο οποίος πέρασε τη Δευτέρα πάνω από την Ελλάδα μετά το πέρασμα του μετώπου της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», που προκάλεσε πλημμύρες στη Δυτική Αττική και στην Ανατολική Κορινθία.

Η φωτογραφία αποκαλύπτει την αλλαγή του χρώματος της επιφάνειας της θάλασσας από τις απορροές των χειμάρρων στην περιοχή, ενώ διακρίνονται και οι καμένες εκτάσεις στην Κινέττα από τη μεγάλη πυρκαγιά του περυσινού Ιουλίου.

«Για ακόμη μια φορά έπειτα από μεγάλες δασικές πυρκαγιές έχουμε σοβαρά προβλήματα καθιζήσεων και πλημμυρών, κάτι που δείχνει το μεγάλο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο των πυρκαγιών», επισημαίνει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Χείμαρροι και καμένη γη: Η Κινέτα από δορυφόρο μετά τις χθεσινές πλημμύρες Facebook Twitter
Φωτογραφία Κινέτας. Πηγή: Copernicus Sentinel
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας για την υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή: Ο δημοσιογράφος δεν είναι μέλος μας

Ελλάδα / Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας για την υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή: Ο δημοσιογράφος δεν είναι μέλος μας

Ο συγκεκριμένος δεν είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα μας και δεν αναγνωρίζεται ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, διευκρινίζει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε) 
LIFO NEWSROOM