Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ έχει φτάσει στο παρά πέντε - Επιδιώκουμε σχέδιο σωτηρίας

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ έχει φτάσει στο παρά πέντε - Επιδιώκουμε σχέδιο σωτηρίας Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

«Επιδιώκουμε ένα σχέδιο σωτηρίας για τη ΔΕΗ. Ένα σχέδιο σωτηρίας για τους υπαλλήλους και για την επιχείρηση», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέροντας πως η ΔΕΗ βρίσκεται στο «παρά πέντε».  

«Η ΔΕΗ έχει φτάσει, δυστυχώς, στο παρά πέντε. Είχαμε την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή που μας είπε ουσιαστικά ότι η επιχείρηση θα έχει άμεσα προβλήματα ρευστότητας στους επόμενους μήνες. Και αυτή η έκθεση έχει ήδη δημοσιευθεί από τον Απρίλιο. Είχαμε και τα μπλακ άουτ που ζήσαμε στο κέντρο της Αθήνας αυτή την εβδομάδα. Η ΔΕΗ έχει μια πληγή που πρέπει να επουλώσουμε επειγόντως», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Realnews. 

Ερωτηθείς για τον τρόπο σωτηρίας της ΔΕΗ υπογραμμίζει «μιλάμε για ένα σχέδιο σωτηρίας της επιχείρησης και των εργαζομένων. Που θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε να μην θιγούν οι καταναλωτές ρεύματος. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές παράμετροι στο σχέδιο αυτό. Όπως, για παράδειγμα, η συντονισμένη προσπάθεια που πρέπει να γίνει να μαζευτούν τα χρωστούμενα της επιχείρησης, διότι έφτασε να της χρωστάνε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια, με έμφαση στους στρατηγικούς κακοπληρωτές και με παράλληλη προστασία των αδύναμων νοικοκυριών» και σημειώνει «το σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ θα χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ευαισθησία για το συμφέρον των καταναλωτών και των εργαζομένων της και, φυσικά, το συμφέρον της εθνικής οικονομίας».

Αναφερόμενος στην απόκλιση του στόχου του πλεονάσματος την οποία επικαλείται η Κομισιόν και στο πώς θα καλυφθεί ο κ.Χατζηδάκης επισήμανε ότι «οι αγορές και οι επενδυτές έχουν αντιδράσει θετικά απέναντι στην πολιτική αλλαγή που πρεσβεύουμε. Αυτή η αλλαγή κλίματος, η θετική ψυχολογία που δημιουργείται γύρω από τις προοπτικές της Ελλάδας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να απελευθερωθεί το 'συμπιεσμένο ελατήριο' της οικονομίας, για το οποίο έχουν μιλήσει αριστεροί και δεξιοί οικονομολόγοι».

«Υπολογίζουμε, λοιπόν, πως οι όποιες αποκλίσεις από το στόχο του πλεονάσματος, θα εξισορροπηθούν από το θετικό αντίκτυπο που προκαλεί στην οικονομία ο σχηματισμός μια σοβαρής και ευρωπαϊκής κυβέρνησης που είναι προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Στους 42°C η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα - 196 σταθμοί με μέγιστη τιμή θερμοκρασίας πάνω από 37°C

Ελλάδα / Καιρός: Στους 42°C η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα - 196 σταθμοί με μέγιστη τιμή θερμοκρασίας πάνω από 37°C

Για το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, αξίζει να σημειωθεί ότι η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε και τους 39-40°C, στο ΣΚΑ (40.0°C), στο Ζεφύρι (39.9°C) και στη Σαλαμίνα (39.8°C)
LIFO NEWSROOM
Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

Ελλάδα / Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

«Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με την ταυτότητα του παιδιού, την οικογένειά του, ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξιχνίαση του περιστατικού, να επικοινωνήσει άμεσα»
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Ελλάδα / Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Μεγάλη η καταστροφή στον Αητό Τριφυλλίας, όπου επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες - Οι αρχές έχουν εκκενώσει προληπτικά οικισμούς στα Κύθηρα - Εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στην Εύβοια
LIFO NEWSROOM