Στα αναπάντητα ερωτήματα της υπόθεσης του θανάτου της 11χρονης στα Χανιά επιχειρούν να βρουν λύση οι αρχές.

 

Ένα από τα μυστήρια είναι και το γεγονός ότι δίπλα από τη σορό της 11χρονης βρέθηκαν τα ακουστικά αλλά όχι το κινητό και η ζακέτα της, όπως φαίνεται από βίντεο κάμερας ασφαλείας, που απαθανάτισε την μικρή λίγο πριν το συμβάν.

 

Αυτό που απασχολεί κυρίως τις αρχές είναι γιατί δεν δηλώθηκε η εξαφάνιση του παιδιού από το προηγούμενο βράδυ ενώ ακόμα και όταν επικοινώνησαν οι δάσκαλοι για να ρωτήσουν γιατί η μικρή δεν πήγε σχολείο η απάντηση ήταν ότι ένιωθε αδιάθετη ενώ το παιδί ήδη αγνοείτο από τις 8 το προηγούμενο βράδυ.

 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, στη σορό του 11χρονου διαπιστώθηκαν αρκετές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις εξαιτίας της πτώσης από μεγάλο ύψος. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το παιδί έπεσε με κάθετη φόρα, με τα πόδια προς τα βράχια δηλαδή σε οριζόντια θέση ενώ δεν εντοπίστηκαν μώλωπες και κακώσεις που να δείχνουν ότι κάποιος την έσπρωξε.

 

Οι αρχές αναζητούν απαντήσει και μέσα από τα όσα δήλωσαν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, που παρακολουθούν το παιδί. Πληροφορίες, που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, κάνουν λόγο για κακή ψυχολογία της 11χρονης τον τελευταίο καιρό, καθώς υπήρχαν οικογενειακά προβλήματα.

 

Το προηγούμενο βράδυ, κάμερα ασφαλείας εντόπισαν το 11χρονο κορίτσι να περνά από τα φανάρια της Χρυσής Ακτής και να κατευθύνεται προς τη θάλασσα. Αυτό καταρρίπτει το αρχικό σενάριο περί βόλτας της Ιωάννας στην παραλία «Άπτερα».

 

Το βίντεο δείχνει το κορίτσι να κρατά σακούλα από σούπερ μάρκετ της περιοχής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αγόρασε ένα σνακ, πριν κατευθυνθεί στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, όπου και εντοπίστηκε η σορός της από ζευγάρι περιπατητών το επόμενο απόγευμα.