H χαμηλή τουριστική κίνηση ρίχνει τις τιμές στα καταλύματα - Μόλις στο 15% η πληρότητα στα νησιά

H χαμηλή τουριστική κίνηση ρίχνει τις τιμές στα καταλύματα - Μόλις στο 15% η πληρότητα στα νησιά Facebook Twitter
0

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού για το φετινό καλοκαίρι καθώς η πληρότητα στις κρατήσεις είναι πολύ χαμηλή.

Οι επαγγελματίες στον τουρισμό είναι απογοητευμένοι και αυτό γιατί παρά τις χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, η τουριστική κίνηση είναι πολύ χαμηλή.

Σύμφωνα με το Open, οι χαμηλές πληρότητες, τα κλειστά τουριστικά καταλύματα και οι σχεδόν μηδαμινές προκρατήσεις για τον Αύγουστο είναι η γενική εικόνα στον κλάδο. Μάλιστα αυτή η δυσοίωνη εικόνα κυριαρχεί λίγες ημέρες πριν από το άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων την 1η Ιουλίου. «Είναι σε ένα ποσοστό 15% της περσινής πληρότητας, τα νούμερα είναι απογοητευτικά» εξηγεί στο Open ο Κώστας Μπίζας, ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων στην Πάρο.

Τα ανησυχητικά στοιχεία για τους τζίρους στον τουριστικό τομέα αλλά και στην εστίαση οδηγούν την κυβέρνηση στον σχεδιασμό νέων μέτρων, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην 28η γενική συνέλευση του Συνδεσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι το κράτος στέκεται δίπλα στον κόσμο του τουρισμού προαναγγέλοντας τη λήψη πρόσθετων μέτρων εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο: «Έχουμε ακόμα εφεδρείες αν αυτό κριθεί απαραίτητο, είμαστε εδώ να δούμε αν χρειάζεται πρόσθετη στήριξη των δυνάμεων παραγωγής. Πιστεύω προς τα τέλη Ιουλίου δεν θα διστάσουμε να τη δώσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των τουριστικών επιχειρήσεων κ. Ρέτσος εκτίμησε ότι ο ελληνικός τουρισμός θα βγει νικητής και απ΄αυτήν την κρίση, προσθέτοντας, πάντως, ότι κανείς δεν τρέφει αυταπάτες για τη φετινή χρονιά. Γι΄αυτό άλλωστε και υπογράμμισε ότι χρονιά – ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό θα είναι το 2021, ενώ αναφέρθηκε και σε μια πιθανή επέκταση της μείωσης του ΦΠΑ στα καταλύματα.

Στα νησιά πολλές είναι οι επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων που θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και τις 15 Ιουλίου. Το μειωμένο ενδιαφέρον έχει κατεβάσει τις τιμές. Στην Χίο, οι τιμές έχουν μειωθεί κατά 30% και ένα δίκλινο δωμάτιο φτάνει τα 40 ευρώ. Στην Πάρο οι ιδιοκτήτες ήδη συζητούν για δίκλινα μέσα στον Αύγουστο έως 65 ευρώ, ενώ και στην Κεφαλλονιά τα δίκλινα φτάνουν τα 60 ευρώ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτήρια προτομής του Γιώργου Λυγγερίδη παρουσία Τασούλα και Κακλαμάνη

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτήρια προτομής του Γιώργου Λυγγερίδη παρουσία Τασούλα και Κακλαμάνη

Στα αποκαλυπτήρια παρέστησαν μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, εκπρόσωποι Κομμάτων, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, συνδικαλιστικών φορέων και συνάδελφοι του αστυνομικού
LIFO NEWSROOM
Πειραιάς: Στο νοσοκομείο 17χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Πλαστή ταυτότητα και συλλήψεις σε καφετέρια

Ελλάδα / Πειραιάς: Στο νοσοκομείο 17χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Πλαστή ταυτότητα και συλλήψεις σε καφετέρια

Κατά την έρευνα προέκυψε ότι ο 17χρονος είχε χρησιμοποιήσει πλαστή αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να εισέλθει στο κατάστημα και να παραγγείλει ποτά
LIFO NEWSROOM