Γυμνάσια- Λύκεια: Τα μέτρα στα σχολεία από 1η Φεβρουαρίου- Τι ισχύει για διαγωνίσματα, τεστ κορωνοϊού

Γυμνάσια- Λύκεια: Τα μέτρα στα σχολεία από 1η Φεβρουαρίου- Τι ισχύει για διαγωνίσματα, τεστ κορωνοϊού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Έπειτα από 2,5 μήνες, οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων επιστρέφουν στις τάξεις τους την 1η Φεβρουαρίου, καθώς ανοίγουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το άνοιγμα θα γίνει με μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, ενώ για τις «κόκκινες» περιοχές αυτό δεν θα ισχύσει για τα Λύκεια. Στις συγκεκριμένες περιοχές, με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, οι μαθητές του Γυμνασίου θα επιστρέψουν στα σχολεία τους ενώ εκείνοι του Λυκείου θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση.

Στην αναμονή τα φροντιστήρια

Σε ό,τι αφορά τα φροντιστήρια, τα κέντρα ξένων γλωσσών, πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, ΙΕΚ και Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, θα παραμείνουν σε εξ αποστάσεως λειτουργία.

Οι αποφάσεις για τις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δομές μετατίθενται σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, σε ό,τι αφορά τα διά ζώσης μαθήματα.

Τα μέτρα στα σχολεία

Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα ανοίξουν με μέτρα πρόληψης, όπως αναμενόταν. Επίσης, θα συνεχιστούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ στα σχολεία.

Τα μέτρα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών
  • Σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες
  • Χρήση αντισηπτικών
  • Σχολαστικοί καθαρισμοί
  • Τακτικοί αερισμοί των χώρων
  • Ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.
  • Σχολικοί εορτασμοί με μέτρα
  • Επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα.

Τεστ κορωνοϊού σε μαθητές

Η πλατφόρμα που είναι ήδη σε λειτουργία, για τα ραντεβού εκπαιδευτικών που θέλουν να κάνουν δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό, θα είναι πλέον διαθέσιμη και για τους μαθητές άνω των 16 ετών.

Στο edu.testing.gov.gr οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αιτηθούν δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό. Στη συνέχεια, θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους μέσω SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, στο οποίο θα πρέπει να μεταβούν για την πραγματοποίηση του τεστ.

Πρόκειται για ένα μέτρο «καθαρά προληπτικής φύσης» που σχετίζεται με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

Μεταφορά διαγωνισμάτων στο Β' τετράμηνο

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, προβλέπεται η μεταφορά των διαγωνισμάτων του Α' τετραμήνου στο Β' τετράμηνο, σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η γραπτή δοκιμασία δια ζώσης εγκαίρως.

«Εάν για λόγους αντικειμενικούς, δεν καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί στο πρώτο τετράμηνο η ωριαία γραπτή δοκιμασία, αυτή μεταφέρεται στο δεύτερο τετράμηνο», αναφέρει η εγκύκλιος, που υπογράφει η αρμόδια υφυπουργός, Ζέττα Μακρή.

Έτσι, οι βαθμολογίες του Α΄τετραμήνου μπορεί να διαμορφωθούν και χωρίς την ύπαρξη διαγωνίσματος, αλλά με βάση την απόδοσή τους στην τάξη (φυσική και ηλεκτρονική) και από τα τεστ που έδωσαν στις τάξεις δια ζώσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ