Γώγος: Υπό εξέταση μάσκες παντού και ηλικιακοί περιορισμοί

Γώγος: Υπό εξέταση μάσκες παντού και ηλικιακοί περιορισμοί Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi/ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
0

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο ηλικιακού lockdown εμφανίστηκε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων  Χαράλαμπος Γώγος, αναφέροντας ωστόσο ότι το ενδεχόμενο ενός τέτοιου μέτρου παραμένει μικρό. 

«Έχουμε ακόμα πολλά μέτρα στην φαρέτρα μας», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, τόνισε πως αν τα πράγματα δεν πάνε καλά εξετάζονται η χρήση μάσκας παντού, ο περιορισμός δραστηριοτήτων από κάποια ώρα και μετά, η αύξηση του αριθμού των εργαζόμενων που δουλεύουν εξ αποστάσεως σε όλες τις επιχειρήσεις και τέλος ηλικιακοί περιορισμοί.

«Είναι όλα ανοιχτά γιατί πάνω από όλα είναι η δημόσια υγεία» σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ. 

«Με προβληματίζουν πολύ και την Επιτροπή και την Πολιτεία. Είναι ένα θέμα που πρέπει να λήξει», ανέφερε ο καθηγητής Γώγος για τα περιστατικά συνωστισμού κάνοντας λόγο για επικίνδυνες δραστηριότες. «Δεν βλέπω να φοράνε καν μάσκες» ανέφερε χαρακτηριστικά για υπαίθριο πάρτι και προειδοποίησε για μεγάλο κίνδυνο διασποράς σε μία τέτοια εκδήλωση. 

Αναφορικά με το εμβόλιο της γρίπης δήλωσε πως είναι ο κορωνοϊός είναι ένας επιπλέον λόγος να γίνει το εμβόλιο της γρίπης για να θωρακιστούμε και να περιορίσουμε τη διασπορά της γρίπης. Επιπλέον ανέφερε πως μπορεί κάποιος να κολλήσει μαζί γρίπη και κορωνοϊό.

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ