Γώγος: Τίποτα δεν είναι δεδομένο για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Ιανουαρίου

Γώγος: Τίποτα δεν είναι δεδομένο για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Ιανουαρίου Facebook Twitter
Γώγος: Τίποτα δεν είναι δεδομένο για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Ιανουαρίου (Eurokinissi)
0

Δεν είναι δεδομένο το άνοιγμα των σχολείων, δημοτικών και νηπιαγωγείων, στις 7 Ιανουαρίου σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπο Γώγο.

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο, εξαρτάται απ' ό,τι θα βλέπουμε για τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου. Πάμε εβδομάδα – εβδομάδα, μέρα – μέρα, υπάρχει καμπύλη, αλλά φαίνεται ότι θα είναι μια βασανιστική πορεία» είπε αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων στις 7 Ιανουαρίου.

Ο κ. Γώγος, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, απέκλεισε και το ενδεχόμενο για πλήρες άνοιγμα των εκκλησιών. «Με το παραμικρό μπορούμε να έχουμε τρίτη επιδείνωση» προειδοποίησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Με κανέναν τρόπο δεν γίνεται να διακυβευτεί η δημόσια υγεία θα περιμένουμε, είναι νωρίς, αν χρειαστούν κάποιες παραχωρήσεις θα το δούμε» τόνισε.

Για το λιανεμπόριο υποστήριξε πως Με δεδομένη τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα «δεν μπορούμε να πάμε σε χαλάρωση».

Τόνισε πως η πανδημία μπορεί να ξαναφουντώσει και ανέφερε πως η εισήγησή των ειδικών ήταν να μην αυξηθεί η κινητικότητα. «Μπορούν να ανοίξουν μικροπράγματα, με επιτήρηση, όπως μικρά βιβλιοπωλεία με ηλεκτρονικές παραγγελίες. Ανοιχτή πόρτα μαγαζιού με τίποτα, δεν είναι δυνατό να δούμε τέτοιες σκηνές» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας πρέπει να συνεχιστεί μετά τις 9 το βράδυ ακόμα και στις γιορτές.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, μετά τις γιορτές ενδεχομένως να υπάρχουν καλύτερα νούμερα ενώ έκανε λόγο ακόμα κα για τουλάχιστον 30 – 40% ελεύθερες κλίνες στο ΕΣΥ, κάτι που χαρακτήρισε ως «κάλο μαξιλάρι».

Διευκρίνισε ωστόσο ότι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα παραμένει κρίσιμη.

«Υπάρχουν συμπληγάδες, μια δύσκολη ισορροπία, κουρασμένος κόσμος, επιχειρήσεις που φυτοζωούν, εμείς προσπαθούμε να σώσουμε υγειονομικά το θέμα η κυβέρνηση να αφήσει κάποιες χαραμάδες οικονομικά» δήλωσε απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ