Γιατρομανωλάκης: Πρέπει να επανέλθουν 18.000 καλλιτέχνες που επλήγησαν στην οικονομική κρίση

Γιατρομανωλάκης: Πρέπει να επανέλθουν 18.000 καλλιτέχνες που επλήγησαν από την πανδημία Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Η σύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό και γενικότερα τα πολιτιστικά έσοδα συνέβαλαν κατά 3,1% στο ΑΕΠ της χώρας το 2021 εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κατασκευαστικός κλάδος έχει συμβολή 2,1% και η γεωργία 4,1%, ποσοστά που δείχνουν και τη σημασία των εσόδων από τον πολιτισμό. Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός μίλησε στην ΕΡΤ,  για τις παθογένειες και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις του τομέα αυτού. 

«Πολλές φορές υποτιμούμε την αναπτυξιακή προοπτική του πολιτισμού», είπε αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην προσβασιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους και τα ωράρια, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να είναι κλασικής δημόσιας υπηρεσίας αλλά πιο συμβατά με τους επισκέπτες».

Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να επανέλθουν 18.000 καλλιτέχνες που «έκλεισαν τα χαρτιά τους» εν μέσω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης. 

«Έχουμε ένα ολόκληρο πρόγραμμα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης με κίνητρα τα οποία θα δώσουμε. Μέσα στην πανδημία στηρίξαμε με μισό δισεκατομμύριο τον κλάδο για να μείνει όρθιος. Δημιουργήθηκε το μητρώο καλλιτεχνών για να βοηθήσουμε ανθρώπους που δεν είχαν πρόσβαση στα οριζόντια μέτρα της κυβέρνησης κατά την πανδημία», είπε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ