Για πρώτη φορά στο Σύνταγμα το Athens Pride 2017

Για πρώτη φορά στο Σύνταγμα το Athens Pride 2017 Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
7

Το Athens Pride 2017 ανακοίνωσε πριν από λίγο πως φέτος, για πρώτη, φορά η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας θα φιλοξενηθεί στην Πλατεία Συντάγματος.

Η φετινή εκδήλωση θα γίνει το Σαββάτο 10 Ιουνίου και σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα και η αφίσα της η οποία αποκαλύπτει το φετινό σύνθημα: «Θέμα Παιδείας».

Για πρώτη φορά στο Σύνταγμα το Athens Pride 2017 Facebook Twitter

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Athens Pride 2017:

Από την πρώτη Παρέλαση του 2005, ο σκοπός του Athens Pride είναι να παρέχει τη μέγιστη ορατότητα για την LGBTQI* κοινότητα της Ελλάδας και να ανοίγει το δρόμο για την πλήρη ισότητα των LGBTQI* ατόμων στην ελληνική κοινωνία.

Φέτος, το Athens Pride αποκτά ορατή και δυναμική παρουσία, όχι απλά περνώντας μπροστά από το Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αλλά φέρνοντας την ίδια τη διοργάνωση έξω από τις πόρτες του, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Όπως κάθε χρόνο, το απόγευμα θα διεξαχθεί η παρέλαση υπερηφάνειας, ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει η μεγάλη μας συναυλία. Φέτος το σύνθημα του Athens Pride είναι "ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ" αναδεικνύοντας έτσι τα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα LGBTQI άτομα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η κοινότητά μας ακόμη περιμένει τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Με τον όρο «παιδεία» εννοούμε ένα σύστημα αγωγής, που έχει ως σκοπό να διαμορφώσει προσωπικότητες αυθύπαρκτες, ανεξάρτητες και ολοκληρωμένες, ικανές να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της συλλογικής ζωής. Η παιδεία συνδέεται συχνά με έννοιες, όπως η εκπαίδευση, η αγωγή και η κουλτούρα. Εντούτοις, θα πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη ότι διαμορφώνεται από ένα σύνολο παραγόντων, ανάμεσα στους οποίους είναι το οικογενειακό, θρησκευτικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζει και δρα κάθε άτομο, καθώς επίσης και τα ΜΜΕ.

Με το σύνθημα ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, το Athens Pride 2017 τονίζει ότι η επαφή με το βίωμα του κάθε ατόμου μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την επαναξιολόγηση των αρχών μας, την αμφισβήτηση των κοινωνικά κατασκευασμένων εννοιών και στερεοτύπων και την σταδιακή ηθική πρόοδο της κοινωνίας μας. Επιδιώκουμε μια κοινωνία στην οποία αξίες όπως η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη θα ιεραρχούνται ευνοϊκότερα. Μία κοινωνία που θα έχει μάθει να αποδέχεται και να σέβεται όλες τις σεξουαλικότητες, τα φύλα και τα σώματα είναι μια κοινωνία με παιδεία.

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Νομιζω ειναι το καλυτερο σημειο. Η πλατεια κλαυθμωνος ειναι καπως περιθωριοποιημενη για μια διοργανωση που αντιπροσωπευει την ορατοτητα της διαφορετικοτητας...το μονο που θα ηθελα θα ηταν λιγο περισσοτερη σοβαρη ενημερωση του διερχομενου κοινου και λιγοτερα φτερα και πουπουλα για τη προκληση εντυπωσεων. Και επισης η διοργανωση αφορα τα δικαιωματα των γκει ατομων...μην ερθετε λοιπον μονο και μονο για να ανοιξετε το grindr :) :) :)
Πόσα φτερά και πούπουλα έχετε δει στα ελληνικά pride; Ειλικρινά ήθελα να ξερα. 5, 10, 15 άτομα στα 15.000; Ειλικρινά...Καποιοι χορευτές σε καποιο άρμα; Ας ξεκολλήσουμε λίγο....Πέρσι έγιναν και δυο διαδηλώσεις κατα της ομοφοβίας, χωρίς "φτερά" ως σιωπηλές πορείες. Πόσοι ήρθαν; Ελάχιστοι. Αλλού είναι το πρόβλημα...
Ας ελπίσουμε ότι επιτέλους θα κατέβουν οι λοατ της πόλης μας, όπως σε όλο τον δυτικό κόσμο, γι αυτή τη γιορτή/διαδήλωση μπροστα στη βουλή. Εχουμε τη μικρότερη συμμετοχή σε σχεση με τον πληθυσμό της Αθήνας λόγω "σοβαρότητας". Όλη η δυτική Ευρώπη είναι σοβαρή, και πολύ πιο σοβαρή από εμάς. Αλλου είναι το πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι που έχουμε πολλούς ανθρώπους σαν κι εσένα που πιστεύουν ότι πρέπει πάντα να κάνουμε άκριτα ό,τι κάνει η "σοβαρή" Δυτική Ευρώπη.
Σε θέματα δημοκρατίας και ατομικών δικαιωμάτων είναι οι πιο ψηλά στον πλανήτη. Σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν είναι καλύτερα, κριτικά ή άκριτα. Ούτε πιο σοβαρή. Είμαστε ως γνωστόν η χώρα του καραγκιόζη, πρωταθλητές υποκρισίας, σε όλα. Γυρίστε στις σπηλιές σας...