Για αληθινά φιλανθρωπικό έργο της αστυνομίας στην Ειδομένη κάνει λόγο η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

Για αληθινά φιλανθρωπικό έργο της αστυνομίας στην Ειδομένη κάνει λόγο η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Facebook Twitter
0

Με αφορμή τις προσαγωγές των δύο μοναδικών φωτορεπόρτερ στην Ειδομενή το πρωί, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει με δηκτικό τρόπο και μάλλον ειρωνικό τρόπο το γεγονός ότι η αστυνομία δεν ήθελε την παρουσία μαρτύρων στη «φιλανθρωπική της δράση».

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση, η Ε.Φ.Ε. υπογραμμίζει: «Επικροτώντας αυτή την έξαρση αστυνομικής σεμνότητας παρακαλεί την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να την ενημερώνει εφεξής για παρεμφερείς φιλανθρωπικές δραστηριότητες ούτως ώστε οι φωτορεπόρτερ να προσέρχονται μόνοι τους σε κάποιο αστυνομικό τμήμα και να πίνουν εκεί φρόνιμα τον καφέ τους μέχρι την ολοκλήρωση του εκάστοτε φιλανθρωπικού έργου της αστυνομίας».

Η ανακοίνωση καταλήγει αφήνοντας αιχμές για την παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της ελευθερίας του Τύπου και του δικαιώματος των πολιτών για ενημέρωση.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση όπως δημοσιεύθηκε στη σελίδα της E.Φ.Ε στο facebook (facebook.com/pressphotounion):

ΕΙΔΟΜΕΝΗ: Η ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

Το αληθινά φιλανθρωπικό έργο τελείται πάντα διακριτικά, μακριά από τα βλέμματα τρίτων.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) υποθέτει ότι οι αυθαίρετες προσαγωγές που έγιναν τα ξημερώματα της 9ης Δεκεμβρίου, σε βάρος των δυο μοναδικών φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην Ειδομένη λίγο πριν ξεκινήσει η αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών, δηλώνουν απλώς τη σεμνότητα της αστυνομίας που δεν ήθελε μάρτυρες ενόσω θα προέβαινε στη φιλανθρωπική της δράση.

Επικροτώντας αυτή την έξαρση αστυνομικής σεμνότητας, η Ε.Φ.Ε. παρακαλεί την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να την ενημερώνει εφεξής για παρεμφερείς φιλανθρωπικές δραστηριότητες ούτως ώστε οι φωτορεπόρτερ να προσέρχονται μόνοι τους σε κάποιο αστυνομικό τμήμα και να πίνουν εκεί φρόνιμα τον καφέ τους μέχρι την ολοκλήρωση του εκάστοτε φιλανθρωπικού έργου της αστυνομίας.

Τέλος, δεδομένου ότι οι φωτορεπόρτερ πρέπει να έχουν πλήρη γνώση της πραγματικότητας, αφού η φύση του επαγγέλματός τους συνίσταται στην απεικόνιση της πραγματικότητας, η Ε.Φ.Ε. προτείνει στην ΕΛ.ΑΣ να βοηθήσει τους φωτορεπόρτερ να απαλλαγούν από τις αυταπάτες τους, εισηγούμενη την κατάργηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της ελευθερίας του τύπου και του δικαιώματος των πολιτών για ενημέρωση.

Με την παράκληση της Δημοσίευσης

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μάριος Λώλος Χριστίνα Ζαχοπούλου

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ