Από τις 15 Μαΐου οι κατάκοιτοι θα μπορούν να εμβολιάζονται στο σπίτι με το μονοδοσιακό  εμβόλιο της Johnson & Johnson, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

 

Παράλληλα, σε συνέντευξή στο ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών, σημείωσε ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα αρχίσει να χορηγείται από τις 5 Μαΐου στην Ελλάδα.

 

Τεράστια η συμμετοχή για τις ηλικίες 40-44

 

«Περίπου 44.000 πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών μπήκαν ήδη από χθες το βράδυ στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ 500 από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί από το πρωί επισήμανε ο υπουργός.

 

Σε ό,τι άφορα την ηλικιακή ομάδα 30 - 39 έχουν εγγράφει περίπου 120.000 πολίτες, και έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 5.000.

 

Συμβολική σημασία η διατήρηση του SMS

 

Αναφερόμενος στη διατήρηση του SMS, για λίγες ακόμα ημέρες και στον περιορισμό την κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες, έκανε λόγο για συμβολική σημασία, αλλά και μια παιδαγωγική ιδιότητα.

 

«Οτιδήποτε ανοίγεις είναι πιο δύσκολη άσκηση απ’ οτιδήποτε κλείνεις (…) Το να ανοίγεις είναι μια εύκολη πολιτικά απόφαση, αλλά τεχνικά δύσκολη» σημείωσε.