Γεωργιάδης: Τέλος η έκπτωση στα ενοίκια - Τι θα συμβεί με beach bar, νυχτερινά κέντρα και γυμναστήρια

Γεωργιάδης: Τέλος η έκπτωση στα ενοίκια - Τι θα συμβεί με beach bar, νυχτερινά κέντρα και γυμναστήρια Facebook Twitter
Γεωργιάδης: Τέλος η έκπτωση στα ενοίκια - Τι θα συμβεί με beach bar, νυχτερινά κέντρα και γυμναστήρια
0

Έως τις 15 Ιουνίου θα ληφθούν αποφάσεις για τους κλειστούς χώρους στον κλάδο της εστίασης, διευκρίνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Επισημαίνοντας πως μέχρι σήμερα το lockdown έχει στοιχίσει περίπου 12 δισ. ευρώ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο παράτασης του μειωμένου ενοικίου κατά 40% για εργοδότες και εργαζόμενους μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτό θα επέφερε οριστική ζημιά στην αγορά ακινήτων, όπως επισήμανε.

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, τόνισε ότι θα ενισχυθούν κατά ένα μέρος για το κόστος που υπέστησαν από το κράτος, αλλά δεν γίνεται αυτό καθ' ολοκληρίαν καθώς το ποσό θα ήταν τεράστιο.

Beach bar, γυμναστήρια και νυχτερινά κέντρα

 

Τα νυχτερινά κέντρα θα λειτουργήσουν κανονικά το καλοκαίρι διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης. Ειδικά δε αυτά που διαθέτουν ανοικτούς χώρους.

Ωστόσο, παρέπεμψε στις απόψεις των ειδικών για μια σειρά επιμέρους ζητημάτων, όπως πώς θα χορεύει ο κόσμος και τι θα γίνει με τις πίστες.

Παράλληλα, εξετάζεται το θέμα της λειτουργίας των beach bar, καθώς όντως δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός από τη στιγμή που θα λειτουργούν τα εστιατόρια.

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τα γυμναστήρια, δήλωσε επισημαίνοντας ότι ενώ οι μικροί χώροι επιθυμούν να ανοίξουν πριν τα τέλη Ιουνίου, ενώ τα μεγάλα γυμναστήρια ζητούν να επαναλειτουργήσουν αργότερα καθώς υπάρχει η ανησυχία ότι οι λιγότεροι πελάτες που θα δέχονται σημαίνει ότι αυτοί οι χώροι δεν θα είναι οικονομικά βιώσιμοι.

Σχολιάζοντας, τέλος, το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, παραδέχθηκε ότι «δεν ξεκίνησε καλά», γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις κακές καιρικές συνθήκες, όπως είπε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ