Στην κείμενη νομοθεσία, υπάρχει το ενδεχόμενο ότι μία επιχείρηση μπορεί να απολύσει εργαζόμενο χωρίς αποζημίωση, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτώμενος για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

 

Επισήμανε δε, ότι από την νομοθεσία ο εργαζόμενος στη συνέχεια μπορεί να απευθυνθεί στο δικαστήριο. Αυτό θα κρίνει αν δικαιολογείται η απόλυση τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης ενώ μιλώντας για την υποχρεωτικότητα τόνισε ότι υπάρχει εθνική επιτροπή που το ορίζει αυτό.

 

Ο ανεμβολιαστος εργαζόμενος προχωρά σε μία βαθιά εγωιστική και ανήθικη πράξη, είπε μιλώντας στο Mega. Από τον καθολικό εμβολιασμό θα καθοριστεί η δημόσια υγεία του πληθυσμού και η πορεία του τουρισμού, είπε μεταξύ άλλων.

 

Αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, οι τουρίστες θα αποχωρήσουν από την Ελλάδα, σημείωσε ενώ επισήμανε ότι το «κοινό, συλλογικό, εθνικό, κοινωνικό μας συμφέρον είναι να ελεγχθεί η πανδημία.»

 

Σημείωσε δε, ότι, σε ό,τι αφορά στο αν έχει πάει κάτι λάθος και 4,5 εκατ. άτομα είναι ανεμβολίαστα, ότι δεν υπάρχει θέμα λάθους στη διαχείριση.

 

«Τα έχουμε πάει πολύ καλά γιατί η Ελλάδα είναι πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

 

Πάντα κάποιοι συμπολίτες μας είναι οπισθοδρομικοί, είπε μεταξύ άλλων παραθέτοντας παραδείγματα όπως η κίνηση κατά των κινητών τηλεφώνων όταν εμφανίστηκαν.

 

Στο ενδεχόμενο ενός plan B ήταν κάθετος. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο πλάνο, πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί, ανέφερε ενώ είπε ότι στο σύνολο της δημόσιας σφαίρας υπάρχει μία λύση, το εμβόλιο.

 

Αναφορικά με τα μέτρα για την ανακοπή του κύματος της πανδημίας είπε ότι όλα τα κυβερνητικά μέτρα είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Ηθικό δικαίωμα του κράτους να περιορίσει την κυκλοφορία των πολιτών, την οικονομία δεν υφίσταται, επισήμανε.

 

Οι εμβολιασμένοι δεν πρόκειται να υποστούν περιορισμούς πλέον, επανέλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

«Ο εμβολιασμένος μπορεί να κολλήσει, μπορεί να διαδώσει τον ιό. Αλλά ο εμβολιασμένος και να κολλήσει θα το περάσει πολύ ηπιότερα, είπε. Φαίνεται ότι το εμβόλιο παρέχει 100% από τη βαριά νόσηση. Ο εμβολιασμένος μπορεί να κολλάει αλλά κολλάει σε ποσοστά πολύ χαμηλότερα από τους ανεμβολίαστους» συνέχισε.

 

Ήδη οι ανεμβολίαστοι υπόκεινται σε περιορισμούς, επισήμανε απαντώντας στο ενδεχόμενο νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς.

 

Σε ό,τι αφορά στην καταβολή χρημάτων από το ΕΣΠΑ τόνισε ότι έχουν γίνει 21.000 αιτήσεις, έχουν πληρωθεί περίπου 5-6 χιλ. και από χθες έχουν εγκριθεί 8.500.

 

«Ο στόχος να πιάσουμε το 40% του τουρισμού του 2019 μέχρι σήμερα καλύπτεται» επισήμανε, υπενθυμίζοντας ότι αυτό αφορά στα μέχρι τώρα στοιχεία χωρίς μία ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων τον Αύγουστο.

 

Για τον τουρισμό ανέφερε ότι «είμαστε η πρώτη χώρα σε όλη την ΕΕ που κατέθεσε το σχέδιο του νέου ΕΣΠΑ. Άρα όταν πάρουμε την έγκριση θα είμαστε η πρώτη χώρα που θα λάβουμε και  το ΕΣΠΑ. Μέχρι τέλους του έτους θα βγάλουμε τα προγράμματα για το ΕΣΠΑ» είπε χαρακτηριστικά.

 

Το 99,6% των επιχειρήσεων έχουν κρατήσει τους εργαζομένους τους είπε μεταξύ άλλων ενώ σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που ανέφερε, η Ελλάδα τριπλασίασε τον δείκτη άμεσων ξένων επενδύσεων με προοπτική για το μέλλον.