Γαύδος: «Τσιτσίδια και ντυμένα, όλα ενωμένα»- Κινητοποίηση από παραθεριστές

Γαύδος: Γυμνιστές εναντίον δημάρχου - «Τσιτσίδια και ντυμένα, όλα ενωμένα» Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Με το σύνθημα «Τσιτσίδια και ντυμένα, όλα ενωμένα!» οι παραθεριστές στη Γαύδο συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τη στάση της δημάρχου κατά των γυμνιστών.

Οι παραθεριστές συγκεντρώθηκαν στην παραλία του Σαρακήνικου στη Γαύδο και σήκωσαν πανό με το συγκεκριμένο σύνθημα. Παράλληλα, μέσω ανάρτησης στο facebook η Πρωτοβουλία Παραθεριστών Γαύδου αναφέρει πως «με μαγιό ή χωρίς, στέλνουμε μήνυμα ενότητας και ελευθερίας από τη Γαύδο, ενάντια σε όσους προσπαθούν να μας διχάσουν με συντηρητικές αντιλήψεις. Συνυπάρχουμε, σεβόμαστε, αγωνιζόμαστε».

Στην ίδια ανάρτηση υπάρχει βίντεο στο οποίο οι παραθεριστές λένε συνθήματα εναντίον της δημάρχου του νησιού. «Ο γυμνισμός στην Γαύδο, όλους μας ενώνει, εκτός από την δήμαρχο που έχει μείνει μόνη».

Κόντρα της δημάρχου με τους γυμνιστές στη Γαύδο

Εδώ και καιρό η Γαύδος αποτελεί ένα από νησιά για το ιδανικό ελεύθερο κάμπινγκ και τους γυμνιστές, ωστόσο για πρώτη φορά φέτος στην παραλία Σαρακήνικο, ο δήμος έβαλε πινακίδα που γράφει «Απαγορεύεται ο γυμνισμός», κίνηση που έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

«Ερχόμαστε στο νησί για να νιώσουμε ελεύθεροι στη φύση, απαλλαγμένοι από τα περιττά και μαθαίνουμε ξαφνικά για αυτή την απαγόρευση» γράφουν διαμαρτυρόμενοι στα social media πολλοί γυμνιστές, βλέποντας τη δημοτική πινακίδα στην ακτή.

Ως αποτέλεσμα ήταν οι γυμνιστές να ξηλώσουν την ταμπέλα. Η δήμαρχος της Γαύδου όμως την επανατοποθέτησε, δηλώνοντας αποφασισμένη να μην κάνει βήμα πίσω μέχρι οι γυμνιστές να συνετιστούν και να φοράνε το μαγιό τους στην παραλία.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Γαύδου για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέρονται τα εξής: «Για άλλη μια φορά άγνωστοι αφαίρεσαν και κατέστρεψαν τις πινακίδες που έχει τοποθετήσει ο δήμος Γαύδου στην προσπάθειά του να διεκδικήσει μία παραλία από τις δέκα τουλάχιστον του νησιού για όλους. Ξανά ο δήμος Γαύδου έκανε τις νομικές ενέργειες που όφειλε για να προστατεύει τη δημόσια περιουσία, προμηθεύτηκε άλλες και αυτό θα κάνει όσες φορές κι αν χρειαστεί. Εν τω μεταξύ, θα φτιάχνουμε αυτοσχέδιες με ξύλα που θα βρίσκουμε στην ανακύκλωση μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ εμείς θα μείνουμε στο νησί για να παλεύουμε να το κρατήσουμε ζωντανό και να σας υποδεχτεί με το καλό και του χρόνου».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ