Ο Μένιος Φουρθιώτης παραιτήθηκε νωρίτερα σήμερα, από αίτημα που είχε καταθέσει, ζητώντας να ακυρωθεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ.

 

Η απόφαση αυτή μείωσε τα μέτρα ασφαλείας, που του είχαν διατεθεί για την προστασία του, πριν προφυλακιστεί, στις φυλακές Κορυδαλλού.

 

Με την προσβαλλόμενη από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ έπαυσε η προσωπική φρούρηση του Μένιου Φουρθιώτη, δηλαδή οι τέσσερις αστυνομικοί, η συνοδευτική μοτοσικλέτα με αστυνομικό και το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και η φρούρηση της κατοικίας του, ενώ παρέμεινε η φρούρηση των χώρων εργασίας του, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

 

Στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με προεδρεύουσα την αντιπρόεδρο Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια την πάρεδρο Χριστιάνα Μπολόφη, σήμερα αναμενόταν να συζητηθεί η εν λόγω αίτηση του Μένιου Φουρθιώτη.

 

Όμως, ο παρουσιαστής, μέσω του συνηγόρου του Πάνου Λαζαράτου, παραιτήθηκε από το ένδικο μέσο που είχε καταθέσει.

 

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Μαΐου 2021, ο παρουσιαστής, μετά από σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, είναι προσωρινά κρατούμενος και αντιμετωπίζει κατηγορίες για εννέα αδικήματα, εκ των οποίων τα δυο είναι σε βαθμό κακουργήματος.