Φωτιά στο Σχίνο: Δέκα φορές ψηλότερα τα τοξικά σωματίδια στην ατμόσφαιρα - Ο καπνός «έπνιξε» την Αττική

Φωτιά στο Σχίνο: Ο καπνός «έπνιξε» την Αττική - Δέκα φορές πιο τοξική η ατμόσφαιρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δέκα φορές πάνω έφτασαν οι συγκεντρώσεις των τοξικών αιωρουμένων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα της Αττικής την Πέμπτη, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Σχίνο Κορινθίας, με τα πύρινα μέτωπα να μαίνονται σε πολλές περιοχές.

«Θα μπορούσαμε να πούμε πως η ατμόσφαιρα ήταν 10 φορές πιο τοξική», δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Νίκος Μιχαλόπουλος.

«Για τους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, όπως το χρόνιο άσθμα και η αποφρακτική πνευμονοπάθεια ήταν μια ατμόσφαιρα που θα μπορούσε να επιδεινώσει τα συμπτώματα αυτών των ασθενών» ανέφερε ο καθηγητής πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης.

«Ακόμα και άνθρωποι καθόλα υγιείς μπορεί να εμφάνισαν συμπτώματα εξαιτίας των σωματιδίων στην ατμόσφαιρα», τόνισε ο καθηγητής, σημειώνοντας πως και σήμερα η ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη, συμπληρώνοντας πως οι μάσκες που φοράμε για τον κορωνοϊό βοηθούν στην παρούσα κατάσταση.

Οδηγίες προστασίας από το υπουργείο Υγείας

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους κατοίκους Κορινθίας και Αττικής να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσουν τον χρόνο διαμονής τους σε εξωτερικούς χώρους.

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κτίριο της Siemens

Ελλάδα / Υπόθεση Siemens: Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των «μαύρων» ταμείων

Οι δικαστές έκριναν ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν από την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και να παύσει η σε βάρος τους ποινική δίωξη για πράξεις μέχρι το 2002, λόγω παραγραφής
NEWSROOM
Allou Fun Park

Ελλάδα / Το Allou Fun Park στρέφεται κατά δημοσιογράφων: «Ψεύδη και ανακρίβειες» για τις συνθήκες του ατυχήματος

«Η επιχείρηση μας και οι 250 εργαζόμενοι δεχόμαστε σχεδόν σε καθημερινή βάση αβάσιμες και τεχνικά ανεπέρειστες κατηγορίες από δυο πασίγνωστους δημοσιογράφους»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ