Φωτιά στο Σχίνο: Κομμένο ιδιωτικό δασικό δρόμο βρήκαν οι πυροσβέστες- Έκαναν κύκλο 5 χιλιομέτρων

Φωτιά στο Σχίνο: Κομμένο ιδιωτικό δασικό δρόμο βρήκαν οι πυροσβέστες- Έκαναν κύκλο 5 χιλιομέτρων Facebook Twitter
0

Για εμπρησμό πίσω από την μεγάλη φωτιά στα Γεράνεια Όρη έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος, σημειώνοντας πως οι πυροσβέστες βρέθηκαν σε κομμένο ιδιωτικό δασικό δρόμο.

Όπως δήλωσε στο ethnos.gr, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, πολίτες με αγροτικά που έτρεξαν να βοηθήσουν και πυροσβέστες που επιχείρησαν τα πρώτα κρίσιμα λεπτά της φωτιάς, βρέθηκαν σε κομμένο ιδιωτικό δασικό δρόμο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλησιάσουν και να εξαπλωθεί η πυρκαγιά. 

Πολίτες και πυροσβεστική βρέθηκαν προς στιγμήν σε αδιέξοδο και αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω, κάνοντας ολόκληρο κύκλο 5 χιλιομέτρων για να πλησιάσουν το πύρινο μέτωπο το οποίο όμως είχε ήδη μπει σε ρέμα και η κατάσταση είχε ξεφύγει. 

«Κάποιος πολίτης, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες ο δασικός δρόμος ήταν ιδιωτικός, τον έσκαψε με μηχάνημα γκρέιντερ, δημιουργώντας ένα όρυγμα στο σημείο. Έτσι επί της ουσίας έκοψε την δυνατότητα να πλησιάσουν γρήγορα τα πρώτα λεπτά το πύρινο μέτωπο οι εθελοντές πολίτες με τα αγροτικά και το πυροσβεστικό προσωπικό με αποτέλεσμα να μην προλάβουν και να μπει η φωτιά σε ρέμα και να ξεφύγει. Η φωτιά ήταν στα 1.000 μέτρα πιο κάτω από το σημείο που βρίσκονταν οι πολίτες και πυροσβέστες. Ωστόσο λόγω του ορύγματος, οι δυνάμεις γύρισαν πίσω, ακολούθησαν άλλο δρόμο και έκαναν ολόκληρο κύκλο διασχίζοντας πέντε χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να μην προλάβουν. Αν είχαν πρόσβαση μπορεί και να είχαν προλάβει και θα μιλούσαμε για μια φωτιά με 50 στρέμματα καμένα μόνο» δήλωσε στο ethnos.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο η φωτιά δεν προήλθε από αμέλεια ενός πολίτη. «Είναι έγκλημα εμπρησμού. Κάποιος πολίτης έβαλε φωτιά 9 το βράδυ γιατί ήξερε ότι απαγορεύεται, για να μην το πιάσουν, να μην δουν τον καπνό, να κάψει τα κλαδιά και να κάνει τη δουλειά του».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ