Φωτιά στο Μάτι: Νέα αγωγή 1,5 εκατ. ευρώ για το ζευγάρι που κάηκε αγκαλιασμένο

Φωτιά στο Μάτι: Νέα αγωγή 1,5 εκατ. ευρώ για το ζευγάρι που κάηκε αγκαλιασμένο Facebook Twitter
0

Νέα αγωγή, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, κατέθεσαν συγγενείς ζευγαριού ηλικιωμένων που απανθρακώθηκε στη μεγάλη φωτιά στο Μάτι Αττικής.

Oι συγγενείς του ζευγαριού αξιώνουν το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ και στρέφονται κατά του Δημοσίου, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα. Σημειώνεται πως στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κατατέθηκαν τρεις νέες αγωγές για την τραγωδία στο Μάτι ενώ άλλες επτά, θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα.

Στα έγγραφα των αγωγών, τα οποία φέρνει στο φως η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» τα παιδιά του Άγγελου και της Αγγελικής Μόσχα περιγράφουν το φρικτό θάνατο των γονιών τους που αγκαλιάστηκαν και πέθαναν λίγα μέτρα από το μικρό σπίτι όπου έμεναν κάθε καλοκαίρι στο Μάτι.

Σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής, το ηλικιωμένο ζευγάρι ζούσε μόνιμα στην Καλλιθέα «και κατά το καλοκαίρι αυτό, όπως κάθε χρόνο, πήγαν στο Μάτι του Δήμου Μαραθώνος Αττικής για θερινές διακοπές. Έμεναν σε ένα παραχωρημένο σε αυτούς από την Ένωση Ορειβατών Φυσιολατρών Αττικής (ΕΟΦ) μικρό σπίτι 40 περίπου τ.μ. επί της οδού Φυσιολατρών αρ. 36».


Η 85χρονη Αγγελική Μόσχα, λόγω των κινητικών προβλημάτων της, δεν μπορούσε να απομακρυνθεί εγκαίρως.   «Όπως μας ενημέρωσαν εκ των υστέρων οι διασωθέντες γείτονες στο Μάτι, οι γονείς μας βγήκαν από το σπίτι τους με πολλή δυσκολία για να σωθούν, όπως έκαναν και οι άλλοι εκεί γείτονες. Δεν μπόρεσαν, όμως, να φύγουν γρήγορα, λόγω της πύρινης λαίλαπας που εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στις κατοικημένες περιοχές και, δυστυχώς, σε απόσταση 20-30 μέτρων από το σπίτι τους, τους βρήκαν οι φλόγες και τους έκαψαν και τους δύο. Τους βρήκαν, δε, απανθρακωμένους στον δρόμο αγκαλιασμένους, διότι αντελήφθησαν τον μεγάλο κίνδυνο και τον επερχόμενο θάνατό τους», αναφέρουν τα παιδιά του ζεύγους ζητώντας την απόδοση ευθυνών.

«Όπως μας είπαν, εκ των υστέρων, οι εκεί γείτονες, δεν είχε κανένας τους καμία απολύτως ενημέρωση ή βοήθεια για τη διάσωσή τους. Επικράτησε ένας πανικός και όσοι μπορούσαν έφυγαν γρήγορα είτε πεζή είτε με τα αυτοκίνητά τους και όσοι δεν μπορούσαν είτε έμειναν μέσα στα σπίτια τους είτε βγήκαν για να σωθούν, αλλά βρήκαν τραγικό θάνατο, όπως και οι γονείς μας».

Με πληροφορίες από εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ