Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στην Αχαΐα, ενώ σήμερα το πρωί ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς στη Δροσιά Ερυμάνθου

 

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και η εικόνα σήμερα είναι καλύτερη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Στην περιοχή επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. 

 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν κρίθηκε αναγκαίο να εκκενωθούν άλλοι οικισμοί, εντολή που δόθηκε χθες για προληπτικούς λόγους. 

 

«Η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σήμερα το πρωί, αλλά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, οι οποίες όμως δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές», δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «Η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί και επιχειρούν συνεχώς οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις», συμπλήρωσε.

 

Σε ό,τι αφορά στη φωτιά που εκδηλώθηκε επίσης χθες σε αγροτοδασική έκταση στην Ελεκίστρα Αχαΐας, είναι οριοθετημένη, αλλά εξακολουθούν να επιχειρούν και εκεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. 

 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς 

 

Για σήμερα, Πέμπτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), σε τέσσερις περιφέρειες, σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

 

Αυτό αφορά τις εξής περιοχές: 

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (περιφερειακές ενότητες Εύβοιας, Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (περιφερειακές ενότητες Κορίνθου, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (περιφερειακές ενότητες Αχαΐας, Ηλείας)

 

Φωτιά στην Αχαΐα: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Δροσιά- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

 

Σε αυτές τις περιοχές τίθεται σε εφαρμογή το δεύτερο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας της Πυροσβεστικής και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μεικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

 

Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, από τις 07:30 το πρωί τέθηκε σε μερική επιφυλακή το Πυροσβεστικό προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές τις περιοχές.

 

Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.