Διακόπηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Πάτρα, λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Ζήριας και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, τόσο στην νέα, όσο και στην παλαιά εθνική οδό, Πατρών - Κορίνθου.

 

Ως εκ τούτου, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εθνική οδό Ναυπάκτου - Ιτέας.

 

Εκκενώθηκε κατασκήνωση

 

Εν τω μεταξύ, με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της φωτιάς στην Ζήρια.

 

Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.

 

Σύμφωνα με το tempo24, απομακρύνθηκαν κάτοικοι από τη θάλασσα στην περιοχή των Καμαρών, με σκάφη του Λιμενικού να τους μεταφέρουν στο λιμάνι του Αιγίου. 

 

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού, τα οποία περιπολούν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαμπίρι και Καμαρών, ώστε, αν χρειαστεί, να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών, ενώ για τον ίδιο λόγο είναι σε ετοιμότητα και ιδιωτικά σκάφη.

 

Φωτιά στην Αχαΐα: Διεκόπη η κυκλοφορία στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου - Απομακρύνθηκαν κάτοικοι από παραλία και κατασκήνωση

 

Παράλληλα, όλοι όσοι ταξιδεύουν για Αθήνα, διοχετεύονται σε φεριμπότ προκειμένου να περάσουν στην Φωκίδα και να κινηθούν προς την πρωτεύουσα μέσω Ιτέας.

 

Εκκενώθηκαν οικισμοί 

 

Στη μεγάλη φωτιά στη Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 αεροσκάφη και ελικόπτερα καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Ήδη, έχουν απομακρυνθεί προληπτικά οι κάτοικοι σε τρεις οικισμούς: Τη Ζήρια, τις Καμάρες και το Λαμπίρι.

 


Παράλληλα, εστάλη μήνυμα από 112 να εγκαταλείψουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών τις οικίες τους και να κατευθυνθούν άμεσα προς το Αίγιο.

 

«Aν βρίσκεστε στους οικισμούς #Ζήρια, #Καμάρες &  #Λαμπίρι Αχαΐας, εκκενώστε άμεσα προς #Αίγιο», ανέφερε το μήνυμα.

 

Πάτρα - Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου λόγω της φωτιάς στην Ζήρια

 

Σε ετοιμότητα δύο νοσοκομεία

 

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ζήριας, αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Διερεύνηση για πιθανό εμπρησμό 

 

 

Κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει, με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, στην Αιγιαλεία Αχαΐας, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Ζήριας.