Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της εταιρείας Folli Follie με τους πιστωτές της, με σκοπό «την επίτευξη μίας βιώσιμης συμφωνίας».

 

Αυτό τουλάχιστον επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία, που δίνει διευκρινίσεις και για την αίτηση υπαγωγής της Folli Follie σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του πτωχευτικού κώδικα.

 

Όπως επισημαίνει η Folli Follie, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δεν απέρριψε την αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων για την προσωρινή προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές της αλλά «μόνο το αίτημα των ως άνω αιτούντων για την χορήγηση προσωρινής διαταγής επ' αυτής».

 

«Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και αίτημα 56 επενδυτών για χορήγηση προσωρινής διαταγής, το οποίο υποβλήθηκε στο πλαίσιο αιτήσεως συντηρητικής κατάσχεσης, η οποία κατατέθηκε από τους ανωτέρω επενδυτές κατά της εταιρείας, μετόχων, στελεχών και ελεγκτών αυτής. Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για χορήγηση προσωρινής διαταγής και απαγόρευσε προσωρινά και έως την συζήτηση της ως άνω αιτήσεως (την οποία προσδιόρισε, ομοίως, για την 22/01/2019) την μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών στοιχείων των καθ' ων έως το ποσό των 2.300.000,00 ευρώ», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

Εξηγήσεις στον εισαγγελέα

Την περασμένη εβδομάδα, μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και επτά υψηλόβαθμα στελέχη της Folli Follie, έστειλαν εγγράφως εξηγήσεις στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Ιωάννη Δραγάτση.

 

Ο εισαγγελέας διενεργεί την έρευνα και για τα οικονομικά της εταιρείας και αναμένεται να προβεί σύντομα σε άσκηση νέων διώξεων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», στις εξηγήσεις τους τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και τα υψηλόβαθμα στελέχη εστίασαν στα νομικά θέματα για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

 

Το βασικό αδίκημα για το οποίο κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις είναι εκείνο της απάτης.

 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, οι περισσότεροι από τους κληθέντες, απέδωσαν εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τα παραποιημένα στοιχεία της εταιρείας στον ασιατικό όμιλο και σε διάφορες θυγατρικές.

 

Αποχωρεί ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο κ. Κουτσολιούτσος δεσμεύτηκε εγγράφως στους πιστωτές του ομίλου ότι θα παραιτηθεί μέχρι το τέλος του έτους.

 

Η αποχώρηση του Τζώρτζη Κουτσουλιούτσου έχει τεθεί ως προϋπόθεση από τους πιστωτές προκειμένου να στηρίξουν το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.