Φοιτητές του πανεπιστημίου Μακεδονίας διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας

Φοιτητές του πανεπιστημίου Μακεδονίας ήρθαν σε διεθνή διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Τη 10η θέση σε διεθνή διαγωνισμό έλαβαν εννέα φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μέλη της Λέσχης Κυβερνοασφάλειας (ΛΕΚΑ) του Ιδρύματος.

Πρόκειται για τον διαγωνισμό «2023 University CTF» με τίτλο «University CTF Brains and Bytes», ο οποίος διεξήχθη διαδικτυακά μεταξύ 8-10 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή 960 φοιτητικών ομάδων απ’ όλον τον κόσμο.

Οι εννέα φοιτητές που διακρίθηκαν είναι οι: Κωνσταντίνος Ιορδανίδης, Μύριαμ Καπόν, Παρασκευάς Κευσενίδης, Γεώργιος Μαμιδάκης, Αθανάσιος Μητράγκας, Ραφαήλ Σιαλάκης, Ευάγγελος Στόικος, Διονύσης Χαλεπλής, Παναγιώτης Χατζηκαλλίας. Σύμβουλος της ομάδας είναι ο διευθυντής του Εργαστηρίου Πολυμέσων, Ασφάλειας και Δικτύωσης (MSN Lab), καθηγητής Ιωάννης Μαυρίδης.

Οι συμμετέχουσες ομάδες κλήθηκαν να βρουν λύσεις σε δοκιμασίες από πέντε κατηγορίες: Website Exploitation, Cryptography, Binary Exploitation, Reverse Engineering, και Forensics. Κάθε κατηγορία διέθετε τρία επίπεδα, το εύκολο, το μέτριο αλλά και το δύσκολο.

Να σημειωθεί πως τον διαγωνισμό διοργάνωσε η εταιρεία «HackTheBox», η οποία κατέχει της ηγετική θέση στον τομέα της on line κατάρτισης στην κυβερνοασφάλεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM