Εύβοια: Δεν ειδοποίησε άμεσα ο καπετάνιος – Χαρτογραφημένη η ξέρα στην οποία προσάραξε το φέρι μποτ

Εύβοια: Δεν ειδοποίησε άμεσα ο καπετάνιος – Χαρτογραφημένη η ξέρα στην οποία προσάραξε το φέρι μποτ Facebook Twitter
0

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η καθυστερημένη αντίδραση του πλοιάρχου του φέρι μποτ που προσάραξε το απόγευμα της Τρίτης (5/8) στη βραχονησίδα Γλάρος, κοντά στα Νέα Στύρα Ευβοίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, η ενημέρωση των Αρχών για την προσάραξη του πλοίου –το οποίο μετέφερε 114 επιβάτες– δεν έγινε από τον ίδιο τον καπετάνιο, αλλά από πολίτη.

Η βραχονησίδα όπου σημειώθηκε το ατύχημα είναι χαρτογραφημένη, ενώ οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή κρίνονται άριστες, γεγονός που εντείνει τα ερωτήματα για την πλοήγηση. Όπως αναφέρει το Υπουργείο, η απόπλους από τα Νέα Στύρα πραγματοποιήθηκε στις 18:30 και το συμβάν σημειώθηκε στις 18:50. Στις 18:51 ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων από πολίτη, ενώ το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) χρειάστηκε επανειλημμένες προσπάθειες για να έρθει σε τηλεφωνική επαφή με τον πλοίαρχο στις 19:01.

Το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης ενεργοποιήθηκε στις 18:58, ενώ στις 19:10 ξεκίνησε η μετεπιβίβαση επιβατών με πέντε ιδιωτικά σκάφη και το τέντερ του περιπολικού ΠΑΘ 090, υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ. Στο σημείο έφτασε στις 19:50 το περιπολικό Λ.Σ. Καρύστου (ΠΛΣ 1081), στις 19:55 το τέντερ του ΠΑΘ 090 και στις 20:00 το ίδιο το ΠΑΘ 090. Όλοι οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια πίσω στα Νέα Στύρα.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΕΚΡΗ 2OΧΡΟΝΗ MDMA

Ελλάδα / Νεκρή 20χρονη έπειτα από χρήση MDMA στη Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον 20χρονο φίλο της

Ο νεαρός κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση, ενώ οι Αρχές αναζητούν το πρόσωπο που προμήθευσε τη ναρκωτική ουσία – Η 20χρονη κατέρρευσε σε πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής
THE LIFO TEAM
ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ ΑΑΔΕ ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ

Ελλάδα / Άννα Βίσση: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ συναυλίες και ευρωπαϊκή περιοδεία της τραγουδίστριας

Παράλληλα, ελεγκτές της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν την οικία του Νίκου Καρβέλα για να του επιδώσουν έγγραφο σχετικά με φορολογικές εκκρεμότητες προηγούμενων ετών, που ανέρχονται τις 850.000 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΓΛΥΦΑΔΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ GREEK MAFIA

Ελλάδα / Γλυφάδα: Οργανωμένος οπαδός με βαρύ ποινικό παρελθόν ο 52χρονος που δολοφονήθηκε – Τι ερευνά η ΕΛΑΣ

Οργανωμένος οπαδός αθηναϊκής ομάδας, είχε απασχολήσει τις Αρχές για εκβιασμούς, πυροβολισμούς και ενδοοικογενειακή βία – Η σύνδεση παλαιότερης υπόθεσης με τη Greek Mafia
THE LIFO TEAM