Ευαγγελισμός: Απαράδεκτες συνθήκες στα πλυντήρια του νοσοκομείου καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Ευαγγελισμός: Απαράδεκτες συνθήκες στα πλυντήρια του νοσοκομείου καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι Facebook Twitter
1

Μια σοβαρή καταγγελία για αφόρητες συνθήκες για τους εργαζομένους στον χώρο πλυντηρίων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κάνει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου. 

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο κάνουν λόγο για υψηλές θερμοκρασίες στους χώρους εργασίας, αλλά και συνθήκες που επιβαρύνουν την υγεία των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρεται ότι «τα θερμόμετρα που υπάρχουν στο χώρο έχουν καταγράψει θερμοκρασίες άνω των 42° C και επιπλέον, ήδη είναι γνωστό ότι προσωπικό που υπηρετεί στο χώρο έχει διαγνωστεί με προβλήματα υγείας (π.χ. καρδιολογικά), αλλά και σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, οι οποίοι σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Επιθεώρησης Εργασίας εξαιρούνται υποχρεωτικά από βαριές εργασίες».

Επίσης καταγγέλλει ότι «οι μονάδες κλιματισμού που υπάρχουν στο χώρο των πλυντηριών προφανώς δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες, αφού πρόκειται για χώρο ψηλοτάβανο με εμβαδό πολλών τετραγωνικών μέτρων με εγκατεστημένες πολλές συσκευές (μεγάλα πλυντήρια, στεγνωτήρια, σιδερωτήρια κ.λπ.) που εκπέμπουν συνεχώς θερμότητα, αλλά και ιδιαίτερα αυξημένη υγρασία».

Για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, το Σωματείο Εργαζομένων ζητά από τη διοίκηση του Νοσοκομείου «την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων κλιματισμού, αφύγρανσης-εξαερισμού κατάλληλων με το μέγεθος του χώρου και το είδος των συσκευών, ενίσχυση με προσωπικό όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων, κατασκευή ξεχωριστού χώρου διαλείμματος και συχνά διαλείμματα και διακοπή εργασιών από 37° C, άμεση αλλαγή καθηκόντων σε προσωπικό του τμήματος με διαγνωσμένα προβλήματα υγείας ή κατάσταση εγκυμοσύνης, αποφόρτιση του χώρου των πλυντηρίων από τον τεράστιο όγκο του ήδη πλυμένου χειμερινού ιματισμού, προκήρυξη και πρόσληψη με ταχύτατες διαδικασίες -λόγω και ειδικών επιτακτικών αναγκών δημοσίου συμφέροντος- τουλάχιστον ενός γιατρού εργασίας ενταγμένου στο ΕΣΥ, και δύο μόνιμων τεχνικών ασφαλείας».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ