ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Έξαρση ιογενούς γαστρεντερίτιδας στα παιδιά- Τα συμπτώματα και οι συμβουλές των ειδικών

Έξαρση της ιογενούς γαστρεντερίτιδας στα παιδιά- Τα συμπτώματα και οι συμβουλές των ειδικών Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

Για έξαρση της ιογενούς γαστρεντερίτιδας ειδικά στα μικρά παιδιά κάνουν λόγο οι ειδικοί.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες εβδομάδες έξαρση της νόσου, που συνδέεται με την πτώση της θερμοκρασίας.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί στην ΕΡΤ, τα συμπτώματα της νόσου είναι συνήθως η ναυτία, η διάρροια, ο εμετός ενώ διαρκούν δύο με τρία 24ωρα και στη συνέχεια ακολουθεί αυτοϊαση.

Θα πρέπει οι γονείς να είναι σε άμεση επαφή με τον παιδίατρό τους, σημειώνει ο παιδίατρος και παιδοπνευμονολόγος, Δήμος Γιδάρης στην ΕΡΤ, ενώ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι γονείς θα πρέπει να ανησυχήσουν αν παρατηρήσουν ότι τα συμπτώματα επιμένουν.

«Αν το παιδί δεν είναι ικανό να πιει υγρά ώστε να ενυδατωθεί ή αν το πυρετός δεν πέφτει» αυτές είναι δύο από τις περιπτώσεις που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς, σημειώνει ο γιατρός αλλά, όπως τονίζει τις περισσότερες φορές είναι περιστατικά αυτοπεριοριζόμενα, που δεν χρειάζεται καν να εκτιμήσει ο γιατρός.

Σημειώνεται δε, ότι προληπτικός εμβολιασμός σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει μόνο για βρέφη και μικρά παιδιά και αποκλειστικά για τον ιό ROTA.

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ