Τον κώδωνα του κινδύνου για τρίτο κύμα πανδημίας στη χώρας μας έκρουσε ο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

 

Μάλιστα, ο κ. Εξαδάκτυλος εξέφρασε την αντίθεσή του στο άνοιγμα των σχολείων και των καταστημάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως δεν είναι εφικτό να επαναλειτουργήσει η εκπαίδευση και το λιανεμπόριο την ώρα που «βλέπουμε το τρένο να έρχεται πάνω μας». 

 

Για το άνοιγμα των σχολείων

 

«Έγινε συζήτηση, η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, μειοψήφισα» είπε στο Mega ερωτηθείς για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν από την ερχόμενη εβδομάδα τα Δημοτικά Σχολεία.  

 

«Δεν συζητήσαμε το άνοιγμα των καταστημάτων. Δεν είχε συζητηθεί και η ορθή απόφαση της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε το περασμένο Σάββατο για αυστηροποίηση των μέτρων αυτή την εβδομάδα. Όλα μαζί δεν γίνονται» είπε, μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας πως θα βρεθούμε μπροστά σε διλήμματα. «Δεν είναι εφικτό να είναι ανοιχτά σχολεία και καταστήματα όταν βλέπουμε το τρένο να έρχεται πάνω μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, επιχειρώντας να δώσει εξηγήσει την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είπε πως «τώρα πια δεν ακούμε το τρένο πίσω από τη στροφή. Τώρα αρχίσαμε να το βλέπουμε από μακριά. Σε λίγο θα νιώσουμε τους κραδασμούς».

 

Για το άνοιγμα των καταστημάτων

 

«Δεν γνωρίζω για την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης. Οι προσκλήσεις για τις συνεδριάσης της επιτροπής έρχονται την τελευταία στιγμή», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ερωτηθείς για τη συνεδρίαση σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων, η οποία αναβλήθηκε.

 

Έντονη ανησυχία για το τρίτο κύμα

 

Το τρίτο κύμα ενδέχεται να εμφανιστεί στη χώρα μας από τον Φεβρουάριο και μετά, ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την σημερινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) «πολύ σημαντική».

«Σήμερα έχουμε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση από την πλευρά του ΠΟΥ προειδοποιεί όλη την Ευρώπη για την επίπτωση του νέου στελέχους τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Με πληροφορίες  από Mega